Ölüm böyle teğet geçti

Bursa’da bir inşaat temelinin çöktüğü anlarda, yoldan geçen sürücünün ölümden kıl payı kurtulması kameraya yansıdı. 

Ölüm böyle teğet geçti

Beşevler Mahallesi sakinleri, temeli atılıp başıboş bırakılan inşaatın temelinde su birikmesi sebebiyle uykusuz geçeler yaşıyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında 2 yıl önce eski bina yıkılarak yapılacak yeni binanın temeli metrelerce kazıldı. O günden sonra inşaat dururken, binanın etrafında hiçbir tedbir alınmadı.

Temelden çıkan yer altı suları inşaatın temelini tamamen suyla doldururken adeta küçük bir gölet oluştu. Çevresinde hiçbir tedbir alınmayan su dolu temel özellikle çocuklar için büyük tehlike yaratıyor.

2 METREYE YÜKSELDİ

Temelin içindeki suyun derinliği zaman içinde 2 metreye yükseldi. Temelin topraklarının göçmesiyle birlikte etrafındaki yollarda ve binaların bahçe duvarlarında da göçmeler meydana geldi. Mahalle sakinlerinin kâbusu olan inşaatın ya bir an önce bitirilmesini veya temelin tamamen toprakla kapatılmasını isteyen vatandaşlar, kimsenin canı yanmadan yetkilerden bir çare bulmalarını bekliyor. 

YOLDAN GEÇEN ARAÇ SON ANDA KURTULDU

Temel kazıldıktan sonra duvarlarının çöktüğü ve yoldan geçen bir aracın temele düşmekten son anda kurtulduğu anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

“GÖÇMELER SEBEBİYLE ARAÇ GEÇEMİYOR”

Mahallelerinde yarım bırakılan inşaat sebebiyle uykusuz geçeler geçirdiklerini ifade eden Beşevler sakinleri, “Burada bulunan bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Yerine yeni bina yapılması için temel atıldı. Temel atıldıktan sonra inşaat durdu. Duran inşaatın temelinden çıkan su temeli tamamen dolduruyor. Burada adeta küçük bir gölet oluşuyor. Etrafında hiç bir tedbir yok, içine küçük bir çocuk düşse ölümle sonuçlanabilir. Temelin duvarları göçtüğü için bizim binaların bahçe duvarlarını ve yollarında göçmesine sebep oluyor. Yollardan göçmeler sebebiyle araç geçemiyor. Yetkililer el atsın, ya inşaat başlayıp bitsin ya da temel tamamen toprakla kapatılsın” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X