Omer’e ölüm tehditleri geliyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabından Müslüman vekil Ilhan Omer’i hedef alan bir videoyu paylaşması ülkede tartışma yarattı. 

Omer’e ölüm tehditleri geliyor

Omer, Başkan Trump’ın sosyal medyada kendisini hedef alan videoyu paylaşmasının ardından ölüm tehditleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump’tan videoyu kaldırmasını istedi. Pelosi, Başkan Donald Trump’a çağrıda bulunarak Müslüman vekil Ilhan Omer’in 11 Eylül saldırılarıyla ilgili açıklamalarının bulunduğu videoyu Twitter sayfasından kaldırmasını istedi. Videoyu “saygısız ve tehlikeli” olarak niteleyen Pelosi, Trump’ın ‘nefret dolu ve kışkırtıcı retoriğinin gerçek bir tehlike yarattığını” söyledi.

ABD Kongre Polisi’ni harekete geçiren Pelosi; polisten Omer, ailesi ve çalışanlarının daha iyi korunması için bir güvenlik değerlendirmesi yapmalarını istedi.ABD Kongresi’nde tartışma yaratan videoyu Trump Cuma günü “Asla Unutmayacağız!” ifadesiyle paylaşmıştı.

Videoda Omar’ın mart ayında yaptığı bir konuşmada 11 Eylül 2001 tarihinde düzenlenen intihar saldırılarına ilişkin kullandığı “Birileri bir şey yaptı” ifadesi yer alıyor. Videoda bu ifade, Dünya Ticaret Merkezi’nin vurulduğu terör saldırılarının görüntüleri ve dramatik bir müzik eşliğinde tekrar tekrar veriliyor. Ancak bu tek bir cümlenin hangi bağlamda kullanıldığı ve Omar’ın konuşmasının tamamı videoda yer almıyor.

ABD kamuoyunda Omer yaklaşık 3 bin kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını bu ifadeyle hafifsediği gerekçesiyle tepki topluyor. Demokrat Parti ise cümlenin bağlamından koparıldığını, Trump ve Cumhuriyetçilerin Müslüman vekil üzerinde tehlike yaratacak biçimde bunu kamuoyuyla paylaştığını savunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X