Önce umutlandık, sonra kahrolduk!

Türkiye ayağına gelen fırsatı tepti… Türkiye, 1-0 önde götürdüğü karşılaşmada son dakikada yediği golle Letonya ile 1-1 berabere kaldı. Üstelik grupta en önemli rakiplerimizden Hollanda evinde İzlanda’ya 1-0 mağlup oldu.

Önce umutlandık, sonra kahrolduk!

BEKLENEN GOL SELÇUK’LA GELDİ

Beklenen gol Selçuk’la 77. dakikada geldi. Karşılaşmanın başından beri Letonya ceza sahasına baskı uygulayan Milli Takım, beklediği golü Selçuk’un uzaktan çektiği şutla buldu.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Letonya’yı ağırladığı maçta Konya’da ilk kez sahaya çıktı. Geçen sezon hizmete giren Konya Büyükşehir Torku Arena da ilk kez milli maça ev sahipliği yaptı. Konya Büyükşehir Torku Arena’da, Türkiye-Letonya maçı ile birlikte ilk kez bir milli maç oynandı. Bugüne kadar 14 farklı kentte rakiplerini konuk eden A Milli Takım, Konya’da ilk kez sahne aldı. Milli takımın, Letonya’yı konuk ettiği mücadeleye Konyalı futbolseverler büyük ilgi gösterirken, Konya Büyükşehir Torku Arena tribünlerinin tamamına yakını doldu.

Karşılaşma öncesinde Konya Büyükşehir Stadyumu’ndaki her koltuğa bir bayrak bırakıldı. 

STADYUMDA HER YER KIRMIZI BEYAZ

Türkiye-Letonya maçıyla görücüye çıkan Konya Büyükşehir Torku Arena, ilk milli maçta kırmızı-beyaz renklerle süslendi. Konya Büyükşehir Torku Arena’yı çevreleyen tribünler Türk bayraklarıyla süslenirken, stada 5 metre eninde 8 metre yüksekliğinde 60 bayrak da asıldı. Statta ayrıca seyirciler için de koltuklara 40 bin bayrak bırakıldı. Stadın dışarısındaki aydınlatma direklerinde ise 3 metre eninde 5 metre yüksekliğinde 50 bayrak kullanıldı. Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto Teşkilatı’nın iş birliğiyle stat dışında ışık ve lazer gösterileri de yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X