‘Onkoloji hastanesi neden taşınıyor?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği soru önergesiyle Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin yapımı halen devam eden Şehir Hastanesi’ne taşınacak olmasını TBMM gündemine taşıdı.

‘Onkoloji hastanesi neden taşınıyor?

Bakan Koca’ya şehrin merkezinde bulunan ve kritik tedavi ve ameliyatların yapıldığı hastanenin taşınmasının gerekçesini soran Aydın, ulaşım konusunun da hastalara zorluk çıkaracağına dikkat çekti. 

“HASTALARIN ULAŞIMI ZORLAŞACAK”…

Verdiği önergede Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin yalnızca Bursa’daki hastalara değil ayrıca Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Bilecik gibi çevre illerden gelen kanserli hastalara da hizmet veren bir bölge hastanesi olduğunu hatırlatan Aydın, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı’na bağlı olduğu için tüm Yeşil Kart, Bağkur, Emekli Sandığı, Resmi Evraklı hastaların yanı sıra, Bursa’daki ve bölgedeki Radyasyon Onkolojisi ve Medikal Onkoloji Kliniği bulunmayan diğer hastanelerden gelen hastalara da hizmet veriyor.

Bu kadar geniş kapsamlı hizmet veren ve birçok hastanın umudu olan bu hastane neden şehir merkezine çok uzakta inşa edilen Şehir Hastanesi’ne taşınacak? Şehir Hastanesi’ne ulaşım oldukça güçtür. Ali Osman Sönmez Hastanesi’ne başvuran hastaların çoğunun kanser hastası olduğu dikkate alınacak olursa; ulaşım konusu hastalara daha da fazla zorluk çıkmayacak mıdır?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X