Onun gibisi bir türlü bulunamadı

Bursaspor, 8 numarada Fernando Belluschi gibi birisini bir türlü bulamadı

Onun gibisi bir türlü bulunamadı

O bölgeye 3 yıl içerisinde Bakaye Traore, Samuel Holmen, Ricardo Faty, Cristobal Jorquera, Jem Paul Karacan, Bilal Kısa, Emanuel Badu ve John Bostock transfer edildi fakat hiçbiri Arjantinli yıldızın tadı veremedi.

Bursaspor’un son yıllarda en çok sıkıntı yaşadığı bölgelerden biri orta saha oldu. Pablo Martin Batalla’nın arkasında oynayan oyuncularda istikrarı yakalamayan yeşil beyazlılar, özellikle 8 numarada Fernando Belluschi gibi birisini bir türlü bulamadı.

2014-2015 sezonunda Şenol Güneş yönetimindeki yeşil beyazlılarda Belluschi, orta alanın kilit ismi olmuştu. Ancak Arjantinli yıldızın ayrılmasından sonra bu bölgeye birçok isim transfer edildi fakat hiçbiri tam olarak dikiş tutturamadı, Belluschi tadı veremedi. 

BİR TEK JORQUERA

2014-2015 sezonundaki Belluschili o kadroya Bakaye Traore takviyesi yapılmıştı. Malili futbolcu büyük bir hayal kırıklığı yaratmış, yollar zor ayrılmıştı. Bursaspor, Traore’yle şuan FİFA’lık olmuş durumda.

Yine zaman zaman 8 numara pozisyonunda forma giyen Samuel Holmen’de istenileni veremeyen isimlerden biri olmuştu. Belluschi’nin bir sonraki sezon ayrılmasında sonra sezon başı Ricardo Faty ve Cristobal Jorquera takviyeleri yapıldı. Jorquera’nın özelliği bu isimler içersinde Bursaspor’a en çok katkı veren futbolcu olmasıydı.

BADU SÜKSELİ GELDİ AMA!..

Şu sıralar maç kadrosuna girmekte zorlanan Faty ise hiçbir şekilde iş görmedi. 2015-2016 sezonunun devre arasında Galatasaray’dan gelen Jem Paul Karacan hiçbir iz bırakamadı.

Bir sonraki sezon 8 numaradaki görev Bilal Kısa’ya verilmişti. Tecrübeli futbolcunun Bursaspor kariyeri gol atamadan, asist yapamadan bitmişti. Bu sezon ise Udinese’den Emanuel Badu transfer edildi.

Yaklaşık 2 milyon Euro maliyeti olan Badu, hiçbir zaman bir Belluschi olamadı. Devre arasında John Bostock geldi. Tecrübeli futbolcu, kaliteli bir kumaş olduğunu gösterdi ancak ondan beklentilerin daha yüksek olduğunu belirtmek gerekir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X