‘Operasyonların hedefi Yeni Türkiye’dir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun darbe girişimi olduğunu öne sürdü. Erdoğan, “İnlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden hizmetten himmetten bahseden yapının bir takım kirli faili meçhul c

‘Operasyonların hedefi Yeni Türkiye’dir’

Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) istişare toplantısında konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

ÜST AKIL

‘Son 1,5 yıldır Türkiye içeriden ve dışarıdan belli operasyonlarla hedef alındı. Sanmayın ki şahsıma yönelik bu operasyonların tamamı Türkiye’ye, Türkiye’nin varlığına bağımsızlığına yönelik operasyonlardır. Daha önce de ifade ettim, bütün bu atılan adımların arkasında bir üst akıl vardır. Hiçbir iddiası olmayan bir Türkiye. O bunların işine geliyor. Başbakanlığım döneminde dünya krizi yaşarken biz yatırımlarımıza devam ettik. Şu anda da yine Türkiye yine yatırımlara dur demeyecek. Ama yüksek faizin olmaması gerek.

17- 25 ARALIK

17 Aralık sabahından itibaren bir kısım medya yargının operasyonuyla eş zamanlı algı operasyonuna başladılar. 17 Aralık’ta bu oyunu görmeseydik 25 Aralık operasyonunu yapacaklardır. Bakanlar nasıl alınacak başbakan nasıl alınacak bunların planı hazırdı. Bizim alınmamızdan sonra kurulacak hükümet başbakan ve bakanlar dahi tek tek hazırlanmıştı. Bir hükümeti devirecek yerine onlara hizmet edecek bir hükümet kuracaklardı. Gezi olaylarına 17-25 Aralık operasyonlarına darbe girişimi dediğimde bazıları kabul etmek istemiyor.

BAŞARAMADILAR

Gezi bir darbe girişimiydi ama bunu başaramadılar. Mısır’da Ukrayna’da işe yaradı ama Türkiye’de işe yaramadı. 17-25 Aralık darbe girişimiydi. 17 Aralık sonrasında ne dedik inlerine gireceğiz. İnlerine girdik ve giriyoruz. Yolsuzluk kılıfı, yolsuzluk maskesi darbe niyetinin üzerini örtmeye yetmedi. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının birtakım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere dahi bulaştığını işte bugünlerde görüyoruz. Daha da fazlası çıkacak, zincir bunu gösteriyor, daha şaşırtıcı şeyler de görecek duyacaksınız.’

SARAYIN TEKERLİĞİ YOK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Giderken sarayı da götürdü’ ifadesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu sarayın tekerleği mekerleği yok. Neyi nereye götürdük? Buranın kaçak saray olduğunu söyleyenler bu ne edebe ne adaba sığmaz. İtibardan tasarruf olmaz, burası Türk milletinin itibarıdır, tasarruf olmaz. Bunlar güzellik adına ne yapılıyorsa karşı çıkıyorlar. Bunlarda ufuk yok’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X