Operasyonu dünya böyle gördü

Şah Fırat operasyonu dış basında da yankı buldu. Yabancı haber ajansları ve uluslararası haber kanalları olayı son dakika bilgisi olarak geçti.

Operasyonu dünya böyle gördü

Reuters haber ajansı Türk ordusunun gece saatlerine Suriye topraklarına girdiği haberini geçti. Ajans Türk ordusu 39 tank ve 100 askeri aracın Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerleri alarak Türkiye’ye getirdiğini yazdı.

AFP haber ajansı da gelişmeleri son dakika olarak paylaştı ve bölgedeki IŞİD kontrolüne dikkat çekti. Ajansa göre Türk birlikleri IŞİD kontrolündeki Suriye topraklarındaki Osmanlı türbesinde görevli Türk askerlerini tahliye etti. 700 askerle birlikte düzenlenen operasyonda askerler Türkiye’ye getirildi.

 

Olay uluslararası haber kanalları BBC ve CNN için de önemliydi. BBC olayı Türkiye “Süleyman Şah Türbesi’nin tahliye etmek için Suriye’ye girdi” cümlesiyle duyurdu. Haber kanalı Sülayman Şah’ın naaşını ve Türk askerlerini büyük bir konvoyun Türkiye’ye getirdiği bilgisini paylaştı.

CNN ise Süleyman Şah Türbesi’ndeki güvensiz ortam sebebiyle türbenin boşaltıldığını açıkladı. CNN Türbenin Türk toprağı sayıldığını da ifade etti 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X