‘Oradan çıkacağımı hiç düşünmedim’

İnegöl’de çöken pazar yeri çatısının altından kurtarılan esnaf, yaşadığı faciayı anlattı.

‘Oradan çıkacağımı hiç düşünmedim’

Perşembe günü açacağı tezgahı düzenledikten sonra olaydan önce son kontrolleri yaptığını anlatan 51 yaşındaki Zekai Terzioğlu, “Tezgah üzerinde son kontrolleri yaptım. Eve gitmek için adım attığım sırada hafif çıtırtı sesleri duydum. O sırada diğer esnaf arkadaşlarda pazarın diğer başında toplu halde sohbet ediyorlardı. Arkamı dönüktü o anda. Ortalardan ses geldi. Diğer esnaflar bir anda bağrışınca, bir baktım çatı kolonları tek tek devrilmeye başladı. Ben kaçmaya başladım. Ben kaçtıkça arkama doğru düşmeye başladı. Artık kaçacak yerim kalmayınca teslim oldum. O anda içimden ‘tamam ben artık kaçamayacağım’ dedim ve durdum” dedi.

“BÜYÜK BİR FACİAYDI”

O sırada traktör römorkunu gördüğünü ifade eden Terzioğlu, “Kendimi römorkun altına attım. Daha sonra römorkun altından çıkıp kaçmaya çalıştım ancak kolonlar devrilmeye devam etti. Ben yanlış kapıya doğru koştum. Ben kaçtıkça, arkama çelik kolonlar devriliyordu. 5-6 tane kolon arkama devrildi. Nasıl gittim kapıya, nasıl kendimi dışarı attım bilmiyorum. O anda hiçbir şey hissedemedim. Artık kendimi bırakmıştım. Oradan çıkacağımı hiç düşünmedim. Giriş kapısı da kapalıydı. Azcık aralayarak kapıdan çıktım. Yıkılan tarafa doğru koşmuşum. Hâlbuki dursam bir yere kımıldamasaydım, bir şey olmayacaktı. Kolonların altında kaldım ama Allah’tan tam üzerime devrilmedi. O boşluktan yararlanarak dışarı çıktım. Allah’ın yardımı ile canımı kurtardım” şeklinde konuştu.

Yaşadığına şükrettiğini ifade eden Terzioğlu, “Kapıdan çıkar çıkmaz kendimi yola attım. Yoldan geçen bir araç sürücüsü burnumun kanadığını gördü ve bana peçete uzattı. Yaralandığımı bile fark etmedim. Sonra ambulans geldi ve beni hastaneye götürdü. Büyük bir faciaydı. Allah’a şükür sağ salim atlattık. Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Yaşadığı olayın rüyalarına girdiğini belirten Terzioğlu, “Gece aklıma geliyor, uykudan kalkıp geziyorum. O anı birine tam anlatamam. Çünkü onu ben yaşadım. Filmlerde görmüştüm böyle bir olayı. Bende o filmlerde yaşananın aynısını yaşadım. Kendimize geldik Allah’a şükür, normale döndük” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X