Orban’ın Esad hamlesi 

Tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşayan Suriye ile ilgili ilginç bir iddia uluslararası kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü

Orban’ın Esad hamlesi 

AB üyesi Macaristan’ın bir süredir Suriye ile diplomatik ilişkileri geliştirmek için çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Esad rejimine mesafeli duran Avrupa ülkelerini kızdıracak bu gelişme ile ilgili olarak iddiaları Brüksel ve Beyrut’taki diplomatlar ortaya attı. 

Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde Beyrut’ta görevli olan Avrupalı bir diplomatın, “Macaristan’ın bu hamlesi çok rahatsız edici” sözlerine yer verilirken, Macar hükümetinden herhangi bir açıklama gelmedi. Aşırı sağcı Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Suriye’deki bazı Hıristiyan toplulukların üst düzey temsilcileriyle görüştüğü, Macaristan’ın ülkede yaşayan Hıristiyanlara yardım edeceği belirtildi. 

Çekya, Suriye’de büyükelçisini çekmemiş ve bu sayede bölgede büyükelçisi olan tek AB ülkesi durumnda. Eğer Macaristan bir büyükelçilik açarsa bu, bir ilk olarak tarihe geçecek ve AB içinde çatlağa neden olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X