‘Organlarımızı çürütmeyelim bağışlayalım’

Organ Nakli ve Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, Acıbadem Bursa Hastanesi hekimleri ‘Organ bağıyı ve nakli’ konulu seminerde genç nesilleri bilgilendirdi.

‘Organlarımızı çürütmeyelim bağışlayalım’

Organ bağışı ve naklinin önemi; Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten, Karaciğer Nakil Merkezi’nden Dr. Hikmet Aktaş ve Böbrek Nakil Merkezi’nden Prof. Dr. Bülent Oktay tarafından, Özel Şahinkaya Koleji, Gürsu Latif Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Tan Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine anlatıldı.

Organ naklinin tarihi ve organ yetmezliğinin insan sağlığını nasıl tehdit ettiğini yeni nesle aktarmaya her fırsatta devam edeceklerini belirten Oktay, “Türkiye, canlı verici organ naklinde dünyada ilk sıradadır. Kadavradan organ naklinde ise aynı başarının yakalanması için özellikle genç nesillerin bilinçlenmesi gerekiyor. Organ bağışı ve naklinin yaygınlaşmasında sağlık ekiplerinin eğitimi ve bilgi paylaşımı son derece mühim. Organ yetmezliğinin tek çaresi ise organ naklidir. Organlarımızı çürütmeyelim, bağışlayalım. Biz bu dünyadan ayrıldıktan sonra başkalarına umut olalım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X