Organlarıyla 4 kişiye umut oldu

Bursa’da sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmesi nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 42 yaşındaki Şerife Yeğen’in bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu.

Organlarıyla 4 kişiye umut oldu

Mudanya’da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Şerife Yeğen Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yeğen’in dün akşam beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine eşi ve kardeşi tarafından organlarının bağışlanması kararı alındı. Hacettepe Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi’den cerrahi ekipler Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne geldi. Gece saat 02.00’de gerçekleştirilen operasyonla Yeğen’in kalbi Yenişehir Havaalanı’ndan ambulans uçakla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giderken, karaciğer ve iki böbreği ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hastalara umut oldu.

Operasyon öncesi açıklama yapan Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op.Dr. Timur Didinen, “Organları bağışlanan Şerife Yeğen’in beyin ölümünün gerçekleşmesinden ailesi ile görüştük. Ailesi tereddüt etmeden organ bağışını kabul etti. Kalbini, akciğerini, karaciğerini ve iki böbreğini bağışladılar. Akciğer uygun görülmediği için karaciğer, kalp ve iki böbrek şu anda nakil bekleyen hastalara umut oldu. Yeğen’e Allah’tan rahmet ailesine baş sağlığı diliyorum. Bunlar çok güzel şeyler. İnşallah organ nakli ülkemizde çok daha fazla artar ve bekleyen kişilere şifa olur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X