Orhaneli’ne kırsal turizm projesi

Orhaneli’nin alternatif turizm yönünden sayılı bölgelerden biri olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, ziyaretçilerin gezi, eğlence, spor ve konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için proje hazırladıklarını bildirdi.

Orhaneli’ne kırsal turizm projesi

OSMAN SAK

Orhaneli’nin kalkınmasında kırsal turizmin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ilçenin alternatif turizm açısından ülkenin sayılı bölgelerinden biri olduğunu ifade etti.

Yöreye yerli ve yabancı çok sayıda turistin geldiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ziyaretçilerin gezi, eğlence, spor ve konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için projeler hazırladıklarını söyledi. Amaçlarının, bölgeye gelen ziyaretçilerin en az 1 hafta konaklayabilecek şekilde, doğa ile iç içe zaman geçirecekleri, kültürel, sportif ihtiyaçlara cevap verecek tesis ve altyapı çalışmalarını kurmak olduğunu ifade eden İrfan Tatlıoğlu, projeyi, Karagöz rekreasyon alanı, Gölcük Yaylası, Sadağı Kanyonu, Sinek Kayası ve Değirmen Çarkı’nda uygulayacaklarını dile getirdi.

İLK ETAP 2019’DA BİTECEK…

Karagöz rekreasyon alanında 1 restoran, 1 adet kır kahvesi, 18 adet kır evi, 2 adet konak, 10 adet Yörük çadırı, kamp ve karavan alanları, yöresel ürün satış yeri, spor alanları, yüzme havuzunun planlandığını belirten İrfan Tatlıoğlu, “Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bu projemiz etaplar halinde gerçekleştirilecek. İlk etabın 2019 yılında tamamlanması öngörülüyor. Böylelikle Bursa’nın kırsal turizm alanındaki açığını kapatmış olacağız” dedi.

SADAĞI KANYONU…

Sadağı Kanyonu’nun, kırsal turizm projesinin en önemli aşamalarından biri olduğunu kaydeden Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, özellikle doğa yürüyüşçüleri, fotoğraf meraklıları ve ekolojik yaşama ilgi duyanların ziyaret ettiği Sadağı Kanyonu’nun yanı sıra, eşsiz Uludağ manzarası ve doğal yapısıyla Sinek Kayası’na seyir terası yapacaklarını söyledi. Tatlıoğlu, ziyaretçilerin doğanın güzellikleri içinde Değirmen Çarkı’nda piknik yapma keyfi yaşayabileceklerini anlattı. 

İSTİHDAMA KATKI…

Proje kapsamında 100 işsiz kadına ev pansiyonculuğu, 50 gence ise Bölge Rehberliği eğitimi vereceklerini de ifade eden İrfan Tatlıoğlu, istihdamla ilgili de yaklaşık 200 kişinin bu projeden yararlanacağını sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X