Orhaneli’ne Kosova’dan kardeş ilçe

Orhaneli Karagöz Kültür Şenlikleri ve Yörük Türkmen Şöleni’nde, Orhaneli Belediyesi’nin Kosova Dragaj Belediyesi ile ‘Kardeş Belediye’ olacağı bildirildi.

Orhaneli’ne Kosova’dan kardeş ilçe

OSMAN SAK

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Kosova Dragaj Belediye Başkanı Şaban Şaboni’nin de katıldığı etkinlikte konuşan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Biz kardeş ülkeleriz.

Hep bir arada olduk ve olmaya devam edeceğiz. Daha sıkı ilişkiler içinde olacağız. Türk Dünyası Belediyeleri arasında ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla iki ilçe arasında öncelikle sosyokültürel gelişim, turizm ve toplumlararası ilişkiler sağlanması amacıyla imzaların atılacağını, kardeşliğin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Dragaj Belediye Başkanı Şaban Şaboni de Tatlıoğluna teşekkür ederek, “Kardeş belediye ilişkileri çerçevesinde ekibimizle gelmiş olduğumuz Türkiye’de Orhaneli Belediyesi tarafından çok güzel bir evsahipliği gördük. Orhaneli çok güzel bir yermiş. İmzalanacak kardeşlik protokolünün iki ülke ve bölge için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X