Orhangazi’de zeytin depoları doldu taştı

Bu yıl Orhangazi bölgesindeki zeytin rekoltesinin yüksek olduğunu belirten Orhangazi Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Bayram, 25 yıldan bu yana bu kadar yüksek alım yapmadıklarını söyledi.

Orhangazi’de zeytin depoları doldu taştı

NEVZAT OKUMUŞ

Marmarabirlik bünyesindeki Orhangazi Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Bayram, yaklaşık 25 yıldır üretici ortaklardan bu kadar yüksek alım yapmadıklarını ifade etti.

Bayram, “Bu yıl zeytin rekoltesinin yüksekliğine Marmarabirlik’in açıkladığı olumlu fiyatlar ve kooperatimizin ilçe merkezi dışında 25 dış mahallede oluşturduğu alım noktaları da eklenince, 4 milyon 124 kilo gibi yüksek bir rakama ulaştık. Bu alımlar kooperatif bünyesindeki depolarımızı adeta taşırdı ve 500 tona yakın zeytinimizi Gemlik Kooperatifi depolarına aktarmak zorunda kaldık” dedi.

Zeytinini kooperatife teslim eden 2 bin 490 üretici ortağa on ödemede 15 milyon 837 bin lira dağıtıldığını ifade eden Remzi Bayram, “Üretici ortaklarımız teslim ettikleri ürünün yüzde 80’lik bölümünü peşin aldı. Geriye 5 milyon lira cıvarında yüzde 20’lik bir borcumuz kaldı. Bu ödemenin zamanı Marmarabirlik yönetimi tarafından sanırım bu ay içinde açıklanacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X