Orhangazi’de zeytin toplama ücreti belirlendi

Orhangazi’nin en önemli tarım geliri olan zeytinde hasat başlamasından önce biraraya gelen Ziraat Odası delegeleri, ilk kez bu yıl zeytin toplama ücretlerini belirledi.

Orhangazi’de zeytin toplama ücreti belirlendi

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, Oda’nın mahalle delegelerinden gelen isteği gözönüne aldıklarını ifade etti. Cevizlidere, “Ziraat Odası bütün mahalle delegeleriyle birlikte yaptığımız toplantıda ayrı ayrı görüşler alınarak bir fikir birliği sağladık.

Delegelerimiz mahallelerimizde her yıl bu sıkıntıları yaşadıklarını, bölgemizin parçalanmış küçük araziler olduğundan zeytin bahçesi sahipleri ürünlerini toplatabilmek için yüksek ödemeler yaptığını, çözüm bulunmasını talep ettiklerini bildirdiler. B

u doğrultuda görüşler alınarak ücretler belirlendi. Genel ücretin dip toplayıcı, çul toplamak ve üst toplama ücretinin fark yaratılmadan alt limitin 90 TL, üst limit 100 TL arasında olması kararlaştırıldı.

Uygulanacak ücretin karar yazısı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Kaymakamlığı’nın bilgisi dahilinde Muhtarlar Derneği’ne ve mahalle muhtarlıklarına gönderilmeleri uygun görüldü” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X