Orhangazi’nin 96. gurur günü

 Orhangazi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü ilçenin Cumhuriyet Alanı’ndaki törenlerle kutlandı.

Orhangazi’nin 96. gurur günü

NEVZAT OKUMUŞ

Çelenk sunumu ve İstiklal Marşı ardından konuşan AK Parti Milletvekili Zafer Işık, Malazgirt Savaşı’ndan bu yana Anadolu’da mücadele içinde olan Türk milletinin yeni bir mücadele ile karşıkarşıya olduğunu ifade etti.

Işık, “Türk milleti ekonomik olarak küresel kriz görünümündeki ekonomik bir savaşla karşıkarşıya. Ekonomik baskılarla Türkiye’ye diz çöktürtülmek isteniyor” dedi ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere silah arkadaşlarına, tüm şehit ve gazilere rahmet diledi.

Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, 96 yıl önce bu topraklarda verilen kurtuluş savaşının küresel bir oyun olduğuna dikkat çekerken, “Bu oyunların karşısında olmamız gerekir. Türkler devletsiz yaşayamaz, esaret altında kalamaz, kuvayi milliye ruhuyla ayaklanır” şeklinde konuştu.

İlçenin kurtuluş günü anma etkinlikleri Büyükşehir mehter ve kılıç-kalkan ekibi gösterileri, Orhangazi konulu fotoğraf sergisinin açılışı, İstiklal Şehitliği’nin ziyareti ile devam etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X