Orhangazi’ye baraj

Orhangazi’de DSİ tarafından yapılması planlanan barajla alakalı çalışmalar hızlandı.

Orhangazi’ye baraj

Devlet Su İşleri Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile bir araya geldi. Koçak, Orhangazi’de Nadır ile Olukdere mevkii arasındaki bölgeye baraj yapılmasının planlandığını belirterek, “Baraj şu anda halen planlama safhasında. Bu konuda yaz dönemine kadar sondaj yapmayı planlıyoruz. Yıl sonuna kadar planlama ve etüd ihalesini yapıp ardından dosyayı hazırlamayı planlıyoruz. Barajın planlaması tamamlandıktan sonra inşaat ihalesi aşamasına gelecek” dedi.

Koçak, 12 milyon metreküp kapasiteli olarak planlanan baraj ile Süpürgelik bölgesinden Yeniköy, Ortaköy ve Cihanköy bölgeleri başta olmak üzere toplam 15 bin metrekarelik alanda sulama yapılabileceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Nadır İçme suyu kaynağından başlayıp, şehir merkezine kadar devam eden dere boyunca planladıkları “Kanal Orhangazi” projesi hakkında bölge müdürüne bilgi verdi. Çağlayan, dosyanın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sunulduğunu hatırlatarak, Nadır Deresi’nin ıslahı, yürüyüş yolları, köprü ve bisiklet yolları ile bir peyzaj düzenlemesi yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Heyet, daha sonra Orkent bölgesinde incelemelerde bulundu. Dere yatağını inceleyen Koçak, plan haritalarının kendilerine ulaşması ile birlikte bu bölge için bir ıslah projesi geliştirebileceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X