Orhangazi’ye MOBESE kuruluyor

Orhangazi Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısında MOBESE için Başkan Neşet Çağlayan’a yetki verildi.

Orhangazi’ye MOBESE kuruluyor

Orhangazi Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısının birinci oturumu yaptı.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, toplantısı öncesinde meclis üyelerine çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çağlayan, “Cenazemiz sebebiyle bu ay yapamadık. Ancak gelecek ay itibariyle meclis öncesinde DP, MHP ve CHP’li meclis üyesi temsilcileriyle bir araya gelip gündem hakkında fikir alışverişi yapacağız” dedi.

DENETLEME KOMİSYONU SEÇİMİ TARTIŞMALI GEÇTİ

Bu yılki ilk toplantıda seçimi yapılan Denetleme Komisyonu’na DP grubundan seçilen Aslı Demirel’in istifa etmesinden sonra DP’li üye için yeniden seçim yapıldı. Kapalı oylama ile yapılan seçimden önce söz alan DP’li Meclis Üyesi Hasan Dursun, gurup olarak Nurettin Çetin’i Denetleme Komisyonu üyeliği için teklif etti. Dursun, DP’li diğer meclis üyelerinin komisyonda yer almamak üzere yazdıkları dilekçeleri de sunarak, daha önce eşi görülmemiş bir uygulamaya imza attı. 

Başkan Çağlayan ise sergilenen tavrın doğru olmadığına vurgu yaparak, “İsim diretmeyin, kim kimi istiyorsa ona oy versin. Bizim arkadaşlarımız gerek duruşu, gerek siyasi manevraları sebebiyle direttiğiniz isme güvenmiyor olabilir. Seçim yapılır, görevini kabul etmeyen varsa daha önce yaptığı gibi istifa edebilir” dedi.

Başkan Çağlayan, DP’li meclis üyelerinin baskı altında hareket ettiklerine dikkat çekti. Öte yandan AK Partili İlhan Kılıç da DP grubunun ısrarına tepki göstererek “Kime istersek ona oy veririz. Bize o ismi diretmeyin” diye tepki gösterdi.

Tartışmalar uzayınca Başkan Çağlayan, üyelerden oy kullanmalarını istedi. Sandık açıldığında DP’li Levent Osman Sarıoğlu’na 16, MHP’li M. Nami Kurucu’ya ise 2 oy çıktı. İsmi üzerinde ısrar edilen Nurettin Çetin’e ise DP’li 6 üye haricinde oy çıkmadı. Komisyona DP gurubu adına Levent Osman Sarıoğlu seçilmiş oldu.

MOBESE İÇİN BAŞKANA YETKİ

Orhangazi’de altyapı çalışmalarıyla birlikte yürütülmesi planlanan MOBESE projesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi 300 bin lira bütçe aktarmıştı. Orhangazi Belediye Meclisi de, MOBESE konusunda Emniyet Müdürlüğü ile protokol yaparak çalışmaların hızlandırılması için Başkan Çağlayan’a yetki verdi.

Bu arada, büyükşehir sınırlarına dahil olduktan sonra eski beldelerin araçları Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Büyükşehir Belediye Meclisi kararından sonra Orhangazi Belediye Meclisi de karar alarak araçların Orhangazi’ye alınmasını kararlaştırdı. 

Başkan Çağlayan, iş makinelerinin belediye hizmetlerinde, iyi durumdaki iki toplu taşıma aracının mart itibariyle hizmete girecek olan yeni mezarlığa taşımacılıkta, diğer iki toplu taşıma aracının ise okullar ve sivil toplum kuruluşlarının gezi programlarında kullanılacağını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X