Ormancılardan üretim tatbikatı

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, Erenler ve Deliballılar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan meşe, kızılçam ve karaçamormanlarında seyreltme, budama ve bakım çalışmalarının nasıl yapılacağına ilişkin tatbikatı gerçekleştiri

Ormancılardan üretim tatbikatı

OSMAN SAK

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Şube Müdürü Hikmet Kahraman, mühendisler ile üretimde görevli işçiler katıldı.

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, “Ülkemizin odun hammaddesi ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan üretim çalışmalarında iş güvenliği tedbirlerine riayet edilip, bu kapsamda gerekli önlemler alınmadan işe başlanmamalıdır.

Ayrıca üretimdeki standartlar, alıcı ve satıcı arasındaki ortak bir dildir. Amacımız bu ortak dilin, orman ürünlerindeki yerinin her yıl yapılmakta olan bu tatbikatlarla pekiştirilmesidir” dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Şube Müdürü Hikmet Kahraman da, üretim, kesim teknikleri, standardizasyon ve piyasa talepleri konularında katılımcılara bilgiler aktardı. Yapılan uygulamalarda üretime konu edilen ağaçlar üzerinde kesme, soyma ve boylama teknikleri anlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X