Ortadoğu’da roket gerilimi

Tansiyonun yüksek olduğu Ortadoğu’da bu kez de roket gerilimi yaşanıyor. Gazze Şeridi’nden fırlatılan roket, İsrail’in başkenti Tel Aviv yakınlarında bir eve isabet etti, 7 kişi yaralandı. 

Ortadoğu’da roket gerilimi

Bunun üzerine Başbakan Benyamin Netanyahu, ABD ziyaretini  kısa kesme kararı aldı. İsrail ordusu harekete geçti ve Gazze sınırına takviye birlik gönderdi. Gazze’de de buna karşın harektlilik var.  

Gazze Şeridi’nden atıldığı söylenen bir roketin Tel Aviv’in kuzeyindeki  Şaron bölgesindeki bir eve isabet etmesi sonucu yedi kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail Kamu Yayın Kurulu’nun (KAN), İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı’na dayandırdığı haberde, sabahın erken saatlerinde Filistinli gruplar tarafından atıldığı belirtilen roketin bir eve isabet ettiği ve altısı hafif olmak üzere yedi kişinin yaralandığı ifade edildi. Olay sonrası Tel Aviv sokaklarında sirenler çalarken çok sayıda kişi sığınaklara yönlendirildi.

SINIRA TAKVİYE

İsrail ordusu saldırıdan Hamas’ı sorumlu tuttu ve Gezzi sınırına takviye birlikler  gönderme kararı aldı. 
Hamas İsrail’in olası misillemesine karşılık, önlemler alıyor. Halas liderlerinin olası İsrail nava saldırılarına karşı, gizli yerlere saklandıkları bildirildi. 

ZİYARETE YARIDA KESTİ

Genel seçim öncesi ABD Başkanı Donald Trump’ın desteğini almak üzere Washington’da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, krizi yönetebilmek için, Washington ziyaretini kısa kesme kararı aldı. Netanyahu dün ABD Başkanı Donald Trump ile görüştükten sonra ülkesine döndü. 

YİNE ‘KAZARA’ ATEŞLENDİ

Hamas roket saldırısını üstlenmedi ancak roketin ‘kazara’ atişlendiğini duyurdu. Hamas liderleri Netanyahu gibi programlarını değiştirdi. Dünkü programlarını ve etkinlikleri iptal ettiler, Hamas’ın Gazze’deki merkez binasının da boşaltıldığına dair haberler geldi. 

Benzer bir gerilim 10 gün önce de yaşanmış, İsrail Gazze’den fırlatılan roketlere hava operasyonlarıyla karşılık vermişti. Hamas ise saldırıyı kendilerinin düzenlemediğini açıklamış ve ateşkes sağlanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X