Oruç tutmak isteyen hamile kadınlar dikkat

Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Başhekimi ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kır, oruç tutmayı planlayan hamile kadınları doğabilecek risklere karşı uyardı.

Oruç tutmak isteyen hamile kadınlar dikkat

Oruç tutan gebelerin kan şekerinde düşmeye bağlı halsizlik, sinirlilik, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi sorunlarla karşılaşabileceklerine dikkat çeken Dr. Mustafa Kır, hamileliğine rağmen oruç tutmak isteyenlerin mutlaka doktoruna danışması gerektiğini vurguladı. 

Op. Dr. Mustafa Kır,  “Gebeler kan şekerinin düşmesi ve vücut sıvısının azalmasına meyillidirler. Oruç, annenin kendi sağlığı ve taşıdığı bebeğin sağlıklı gelişimi açısında çeşitli riskler taşır.

Oruç tutmayı planlayan hamilelerin, bu riskleri göz önünde bulundurarak karar vermelerini tavsiye ediyoruz. Yaz aylarında oruç tutuluyorsa sıvı kaybını azaltmak için dışarı mümkünse çıkılmaması önerilir.

Anne adayı sahura mutlaka kalkmalı ve dengeli bir şekilde gıdalarını almalıdır. Ancak oruç tutmak isteyen hamile kadınların, hamileliğin sonunda kaza orucu şeklinde tutmaları hem kendileri hem de bebek açısından çok daha olumlu olacaktır” dedi.

Hamileliğine rağmen oruç tutmak isteyenlerin mutlaka doktoruna danışması ve risk taşıyıp taşımadığını öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Kır,  “Özellikle yaz ayları başta olmak üzere herhangi bir zamanda oruç tutulması vücudun enerjiden yoksun kalması yanında sıvıdan da yoksun kalmasıyla anne adayında halsizlik, bayılma hissi gibi durumlara neden olacak, haftalık alınması gerekli kilo miktarı alınamayabilecek ve idrar yolu enfeksiyon riskini artacaktır” uyarısında bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X