Osmangazi Belediyesi, binlerce başarılı öğrenciyi Çanakkale’ye götürüyor

Osmangazi Belediyesi, “Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor” isimli yeni projesi ile derslerinde başarılı olan 15 bin öğrenciye Çanakkale gezisine götürüyor.

Osmangazi Belediyesi, binlerce başarılı öğrenciyi Çanakkale’ye götürüyor

Osmangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan projenin protokolü imzalandı. Kaymakam Nejdet Türker, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Sümbüllü Bahçe Konağı’ndaki törende gezi protokolünü imzaladı. Dündar, “Gençlerimizin bugünlere nasıl geldiğimizi bilmesi için milli bir çalışma yapıyoruz. Hedefimiz, 8 ve 9. sınıflarda okuyan 15 bin başarılı öğrenciyi nisan, mayıs ve haziran aylarında Çanakkale’ye götürmek. Aslında 18 Mart daha anlamlı olduğu bir tarih. Ancak mart ayında havalar soğuk olduğu için bu geziyi havaların sıcak olduğu zamana aldık. İnşallah bu gezi faydalı olur” dedi. 

Kaymakam Nejdet Türker ise, “Bu, milletimizin geleceği açısından en önemli projelerden biri. Şimdiye kadar diğer tarihi illerimize geziler düzenlenmiş. Bu milletin bekası için bin yıldır çok mücadele verildi. Ama Çanakkale bu mücadeleler içinde en önemlisi; bir varlık-yokluk mücadelesidir. Yeni neslin o ruhu yaşaması için mutlaka oraları görmesi lazım. O atmosferi yaşamalılar. 15 bin gencimiz, ecdadımızın Çanakkale’de verdiği karamanca mücadeleyi yerinde görmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X