Osmangazi Belediyesi rol model oluyor

Osmangazi Belediyesi, diğer belediyelere rol model oluyor.

Osmangazi Belediyesi rol model oluyor

Osmangazi Belediyesi’ni ziyaret eden Manisa’nın Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, belediye meclis üyeleri ve muhtarlara yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, “Biz Osmangazi’yi yıkarak güzelleştiriyoruz, siz de yıkmaktan korkmayın. Yıkarak yeni bir ilçe inşa edin” tavsiyesinde bulundu.

Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırladığı misafirlerine Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu ve yeni dönemde yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Dündar, “Osmangazi’de bir çok önemli projeye imza attık. Yeni dönemde de kente vizyon kazandıracak projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız son sürat devam ediyoruz. Belediye olarak bizim en büyük sıkıntımız, yatırım yapacak alan bulmak. İlçemizde sıkışık yapılaşmadan dolayı yatırım yapacak alanları ancak kamulaştırarak elde edebiliyoruz. Kamulaştırarak elde ettiğimiz yerleri de çok amaçlı kullanmak istiyoruz. Çarşamba Pazarpark da bu anlayışla hayata geçirdiğimiz projelerimizden bir tanesi. Yerin 18 metre altına inerek otopark inşa ettik. Bursa’nın en eski sokak pazarını da kapalı bir alana taşımış olduk. Geçtiğimiz dönem 8 tane kapalı pazar yeri inşa ettik. Aynı şekilde kapalı otoparkları ilçemize kazandırdık. Bu dönemde ciddi proje çalışmalarımız var. Bu projelerimizin bazılarını kısa süre sonra hizmete açacağız. Bazılarının inşaatı devam ediyor, bazıları ise ihale aşamasında” dedi.

Yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri hakkında misafirlerine bilgiler veren Başkan Dündar, bu projeler arasında yer alan Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi’nin il için yapılacak en önemli projelerden bir tanesi olduğunu ifade etti. 5 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını belirten Dündar, kısa süre içinde projenin ihalesini yapacaklarını söyledi. Bursa’nın 23 yıl süren kuşatmasını panoramik olarak vatandaşlara sunacaklarını kaydeden Dündar, müzenin binasını da yeşil bina konseptinde inşa edeceklerini ve binanın kendi elektriğini kendisinin üreteceğini dile getirdi.

Osmangazi Belediyesi olarak eğitim alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını da aktaran Dündar, “İlçemiz genelinde yer alan 250 okulun 200’üne çeşitli hizmetlerde bulunduk. İlçemize 2 yeni okul kazandırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. 36 derslikli Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’nin kaba inşaatı bitti. İnşallah yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirecek ve Eylül ayında açılışını yapacağız. Diğer bir okul projemiz olan Osmangazi İlköğretim Okulu’nun ise önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm konusunu çok önemsediklerini belirten ve bu konuda ciddi çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Dündar, “Geçen dönem kentsel dönüşüm master planı hazırladık. Yaptığımız çalışmaların ardından Soğanlı ve Demirkapı mahallelerinde kentsel dönüşüm yapmak için bakanlığa başvuruda bulunduk. Soğanlı kentsel dönüşüm projemiz bakanlık tarafından onaylandı. Şu an askıya cıktı. İnşallah iki ay sonra bu projemizin temelini atacağız. Bizim yapacağımız kentsel dönüşüm domino taşı etkisi yaratarak kentsel dönüşümün diğer mahallelere yayılmasını sağlayacaktır” dedi.

Ziyaretin ardından Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Başkan Dündar’a Manisa’nın meşhur mesir macunundan hediye ederken, Başkan Dündar da misafirine çini bir tablo hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X