Osmangazi’nin faaliyet raporuna onay 

Osmangazi Belediyesi’nin 2019-2024 dönemi ilk meclis toplantısının ikinci oturumunda, 2018 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

Osmangazi’nin faaliyet raporuna onay 

DERYA DEMİR

CHP’nin ret, İYİ Parti’nin çekimser, AK Parti ve MHP’nin kabul oyu kullandığı rapor, oy çokluğu ile kabul edildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, görüşülen faaliyet raporunun 31 Mart seçimlerinde millet tarafından onaylandığının altını çizerek, Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı her işte iddialı olduğunu kaydetti.  

ŞEHİRCİLİK ÖRNEĞİ…

Osmangazi Belediyesi’ne bağlı işletmelerin vatandaşlar tarafından tercih edildiğini ifade eden Dündar, bu işletmelerin hizmet amaçlı olduğunu kaydetti. Belediye olarak her işte iddialı olduklarını belirten Dündar, “Kentsel dönüşüm projelerimizle yeni bir şehir inşa ettik.

Her işi daha iyiyi ve güzeli ortaya çıkarmak için yapıyoruz. Soğanlı dönüşüme öncülük etti. Soğanlı’da rezerv ve riskli alanlar belirlenerek vatandaşlarla görüşülerek bir çalışma yürütüldü. Kentsel dönüşüm; ‘canımız istedi bina yapalım’ değil, deprem riskine yönelik yapılan çalışmadır. Çünkü Bursa deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Çalışmalar sağlam konutlarda vatandaşların yaşaması için. Yaptığımız çalışmalar ciddi bir şehircilik örneğidir” dedi. 

“GELECEĞE YÖNELİK ÇALIŞMALAR”…

Günlük düşünmeden çalışmalar yaptıkların vurgulayan Dündar, “Osmangazi Meydanı’na 145 milyon kamulaştırma verdik ve kredi kullandık. Bizde hiçbir kredi israf edilmemiştir. Yaptığımız projeler tek dönem projesi olmadı. Osmangazi Meydanı projesini tek dönem düşünmüş olsaydık oraya girmezdik.

Burası Bursa’nın en hareketli yeri burada bir yenileme yürüttük. Öte yandan tarihi doku, tarihi eserler ile Osmangazi Belediyesi öncü olduğu çalışmalar yürütüyor. Şu ana kadar 567 eser restore ettik. Bu tarihi dokunun tanıtımının öne çıkması adına Panorama Türkiye’ye atılan bir imzadır.

Şimdi ise yeni bir vizyon oryaya koyuyoruz ve Panorama, Hisar ve Tarihi Hanlar bölgesi olarak üçlü sacayağı oluşturuyoruz. Bunlar Osmangazi Belediyesi’nin ileriye bakış açısıdır, bütçesiyle kurumsal yapısıyla yapmış olduğu çalışmalardır. Yapılan çalışmalar ilçe belediyesini aşan çalışmalardı ve en büyük bütçeli yatırımlardır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X