Osmangazi’nin yol haritasına onay 

Osmangazi Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Planı, ekim ayı meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi.

Osmangazi’nin yol haritasına onay 

DERYA DEMİR PINAR

Belediye’nin önümüzdeki 5 yıllık yol haritasını belirleyen plana; AK Parti, CHP ve MHP grupları kabul oyu verirken, İYİ Parti grubu ise çekimser oy kullandı.

Osmangazi Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısında  2020-2024 Stratejik Planı oy çokluğu ile kabul edildi. Osmangazi Belediye Başkan Vekili Hasan Hüseyin Erdönmez’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda;  AK Parti, CHP ve MHP grupları kabul oyu verirken, İYİ Parti grubu ise  çekimser oy kullandı. Osmangazi Belediyesi’nin yol haritasının belli olduğu plana göre; 5 yılda yönetim misyonu olarak kaynakların adil kullanımı sağlanarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan insan ve çevre odaklı bir Osmangazi oluşturma hedefi belirlendi. Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeyi paydaşlarıyla gerçekleştiren, çözüm odaklı yönetim anlayışı ise belediyenin vizyonunu oluşturdu. Temel ilkelerin de yer aldığı planda; sürdürülebilir kent, hızlı ve etkin çözüm, çevreye duyarlılık, sosyal belediyecilik, adalet, değişime açıklık, stratejik düşünmek, şeffaflık maddeleri yer aldı. 

6 ALANDA ANA HİZMET…

6 alanda ana hizmet olarak temellendirilen planda ayrıca; imar yönetimi, çevre hizmetleri yönetimi, toplum düzeni yönetimi, sosyal destek hizmetleri yönetimi, kültür hizmetleri yönetimi ve kurumsal yönetim maddeleri yer aldı. Planda stratejik amaç olarak ise; kentsel gelişimi, yaşanabilirlik düzeyini arttırıcı uygulamaları desteklemek, sürdürülebilir yaşam alanları ve çevrenin geliştirilmesine katkı sağlamak, toplum refahı ve estetiğine katkı vermek, dezavantajlı grupların toplumun her alanına katılmalarını ve uyumlarını artırmak, kültürel, sosyal ve fiziksel olarak toplumun sağlıklı gelişimini sağlamak, kültürel zenginliği, kent kimliğini güçlendirecek şekilde görünür kılmak maddeleri oluşturdu.

TABELALARA TC İBARESİ 

Oturumda ayrıca, MHP Grubu’nun önerisiyle Osmangazi Belediyesi’ne ait tüm kurum, kuruluşların tabelalarına ‘T.C’ ibaresinin eklenmesi ile ilgili rapor gündeme alındı. Madde, oybirliğiyle meclisten geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X