Osmangazi’ye hizmet yağacak 

Osmangazi Belediyesi, yeni dönemde spordan sağlığa, eğitimden kültür sanata, eğlenceden meydanlara kadar birçok projenin temelini atıp, açılışını yapacak.

Osmangazi’ye hizmet yağacak 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üçüncü döneminde hayata geçirmeyi planladığı projeler ile yalnızca Osmangazi’ye değil Bursa’ya vizyon kazandırmayı hedefliyor. Yeni dönemde hizmet çıtasını daha yukarı çekmeyi amaçlayan Dündar, ilçeye kazandıracağı meydan, Hisar, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gibi dev bütçeli projeler ile Osmangazi’nin adını tüm dünyaya duyurmak istiyor. 

BURSA’YA DEĞER KATACAK…

Toplam 40 bin metrekare alanda yapılacak  Osmangazi Meydanı’nın hayata geçirilmesiyle birlikte Bursa’nın tam merkezinde çöküntü alanı haline gelen Santral Garaj Bölgesi yerini meydana bırakacak. Proje için bugüne kadar bölgede 84 bina kamulaştırılarak yıkılırken, toplam 22 bin 518 metrekarelik alan elde edildi. Sosyal yaşam ve yeşil alanları ile gece gündüz yaşayan bir merkeze dönüşecek meydanın, Türkiye’nin en güzel meydanlarından biri olması hedefleniyor. 

HİSAR AÇIK HAVA MÜZESİ OLACAK

Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın özgün özellikleriyle geleceğe aktarılması amacıyla hayata geçirilen Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi ile bölge, açık hava müzesi olacak. Bursa’nın en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisariçi’nde hayata geçirilen projenin çalışmalarını uzun zamandır belirli noktalarda sürdürdüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Şehir kimliğine saygılı ve tarihi değerleri korunmuş bir Bursa’yı geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Yaşayan Tarih Hisar İçi Projesi ile Hisar’ı bir bütün olarak ele alıyoruz” dedi.

Bursa’nın yeni gelişim bölgelerinden Demirtaş’ta 14 bin 162 metrekare alan üzerine inşa edilen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye’de bir ilk olacak. Bir kampüs şeklinde projelendirilen merkezde, modern, konforlu ve yaşlıların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek 250 yataklı bir huzurevi yer alacak. Aynı zamanda alzheimer hastaları için günlük bakım ve destek merkezi bulunacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X