Osmangazi’ye İzmir modeli 

Erkan Aydın, Osmangazi’nin ova köyleri Nilüferköy, Çukurca, Çeltik, Yeniceabat, Armutköy, Dereçavuş ve Çağlayan köylerini ziyaret ederek belediye başkanı olması durumunda getireceği Türk tarımına örnek olan İzmir Kooperatifçilik modelini anlattı.

Osmangazi’ye İzmir modeli 

CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Osmangazi’nin ova köyleri Nilüferköy, Çukurca, Çeltik, Yeniceabat, Armutköy, Dereçavuş ve Çağlayan köylerini ziyaret ederek belediye başkanı olması durumunda getireceği Türk tarımına örnek olan İzmir Kooperatifçilik modelini anlattı.

Tarım ve kırsalda kooperatifler üzerinden kalkınmayı, büyümeyi amaçlayan bu modelle köyden kente göçün duracağını, üretimin artacağını, gıda fiyatlarının düşeceğini dile getiren Aydın, bu modelle hem üreticinin hem de tüketicinin kazanacağına dikkat çekti. “Önce üreticiyi kurtarmamız gerekiyor” diyen Erkan Aydın şunları söyledi: “Biz üreticiyi kurtarmadan, tüketiciyi kurtaramayız. Girdi maliyetlerinden belini doğrultamayan köylümüz için getireceğimiz kooperatifçilik modeliyle üreticimiz alım garantisiyle ürününü ne kadara satacağını, parasını ne zaman alacağını bilecek.

Üreticinin köyünde ürettiği ürünler, kooperatifler aracılığıyla Osmangazililere satılacak. Hem üretici malını değerinde satacak, ürünü tarlada kalmayacak hem de Osmangazi’deki vatandaşlarımız doğal biçimde üretilen ürünleri değerinde satın alacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X