Oto hırsızlığı artık ‘meslek’

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı’nın 2014 yılı verileri, Türkiye’de oto hırsızlığının adeta meslek haline geldiğini gözler önüne seriyor.

Oto hırsızlığı artık ‘meslek’

Türkiye genelinde oto hırsızlara yönelik 2014 yılında, 432’si projeli olmak üzere, bin 300 operasyon düzenlendi. 4 bin kişi gözaltına alınarak haklarında yasal işlem yapıldı.

Türkiye genelinde günde ortalama 63 araç çalınırken, İstanbul 26 araçla ilk sırada yer alıyor. En fazla çalıntı araç olayı Marmara’da, en az ise Doğu Anadolu’da yaşanıyor.

İstanbul’da ayda yaklaşık 768, Ankara’da 249 araç çalınıyor. Yurt genelinde 2014’te 23 bin aracın çalındığı kaydedildi.

YÜZDE 67’Sİ BULUNUYOR

Çalınan araçların ancak yüzde 67’si bulunurken, kalanlar ise motor ve şaşi numaraları değiştirildikten sonra sahte ruhsatlarla satılıyor.

Parçalanarak ya da yurt dışına kaçırılarak elden çıkarılıyor. Oto hırsızlığında yılda 5 milyon lira para çarkının döndüğü ve özellikle oto hırsızlık çetelerini yönetenlerin bu yolla büyük vurgun yaptıkları da belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X