Otobüs biletleri tükendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, otobüs biletlerinin tükendiğini belirterek, ek seferleri bile sattıklarını söyledi.

Otobüs biletleri tükendi

Özcan, ramazanın büyük bölümünün geride kaldığını hatırlatarak, otobüs biletlerinin bu sefer çok erken tükendiğini ifade etti. Bunda bayram tatilinin erken açıklanmasının önemli etkisi bulunduğunu kaydeden Özcan, ‘’Bayram tatilinin bir ay önceden 9 gün olarak açıklanması, okulların bitmesine kısa süre kalması ve yaz tatilinin başlaması nedeniyle otobüs biletlerinin hepsi tükendi. Ek seferleri bile sattık” dedi.

Normalde İstanbul’dan günlük ortalama bin 600 otobüs seferi yapıldığını dile getiren Özcan, bunun yüzde 25’inin Trakya, yüzde 75’inin ise Anadolu’ya gittiğini anlattı.

Son aylarda otobüs sefer sayısının bin 200’e düştüğünü, şu anda ise tekrar eski günlere döndüklerini vurgulayan Özcan, ‘’Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarına Ramazan Bayramı tatili süresince ek sefer izni verdi.

30 Mayıs’ta başlayacak ek sefer izni 11 Haziran’da bitecek. Otobüs sefer sayısı bin 200’lere kadar düşmüştü ancak bayram döneminde bu rakam 2 bini aşacak gibi gözüküyor. Ek seferlere ek sefer koyacağız” diye konuştu.

TÜM BÖLGELER DOLU

Muazzam bir yoğunluk olduğuna dikkati çeken Özcan, ‘’Sadece bir bölgeye değil, Doğu Anadolu’ya da, Güneydoğu Anadolu’ya da, Karadeniz’e de, Akdeniz’e de giden otobüsler dolu. Kısacası tüm Anadolu ve Trakya otobüslerinde doluluk var” dedi.

Yolcuların mutlaka otogardan kalkan otobüs firmalarından biletlerini alması gerektiğinin altını çizen Birol Özcan, şöyle devam etti: ‘’Vatandaşlarımız, mahalle arasından kalkan, biletleri kasapta, manavda satılan şirketlerden bilet almasın. Aksi takdirde açıkta kalabilirler.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X