Otobüsler durduruldu… Yolcular tek tek uyarıldı

Bursa Polisi, Şehirlerarası Otobüs Teminali’nde uygulama yaptı. Otobüsleri durduran polis, yolculara emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulundu.

Otobüsler durduruldu… Yolcular tek tek uyarıldı

İHA’nın haberine göre, Bursa Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ın talimatıyla kolları sıvadı.

Son aylarda meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazalarının ardından harekete geçen polis, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bekleyerek bütün otobüsleri durdurdu. Polis, durdurduğu otobüslerde hem şoförlerin kemerlerini kontrol etti, hem de yolcuları emniyet kemeri konusunda uyardı. 

Yolculara otobüs kazalarında emniyet kemerinin hayat kurtardığını hatırlatan polis ekipleri, kemerlerin mutlaka takılması gerektiğini, kemerlerini takmayanlara da ceza yazıldığını belirtti. Polis ekipleri, bu alanda çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.

Uygulama yolculardan tam not aldı 

Emniyet güçlerinin yaptığı uygulama ve emniyet kemerinin faydaları ile ilgili konuşan yolcular ise yapılan çalışmayı çok yerinde bularak kemer takmaya dikkat ettiklerini kaydetti. Yolcular “Günlük hayatta da arabalarımızda emniyet kemeri takıyoruz ve yolculuklarda da takmaya özen gösteriyoruz. Emniyet güçlerinin bu konuda yolcuları uyarması çok iyi oldu. Hepsine teşekküre diyoruz. Emniyet kemeri takarak hayatlarımızı kurtarıyoruz kendimizi güvence altına alıyoruz. Bütün yolcuların buna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X