Otomotiv devleri yeniden flört ediyor

Geçtiğimiz aylarda birleşme için görüşmeler yapan Fiat ve Renault tarafından yeni bilgiler gelmeye başladı.

Otomotiv devleri yeniden flört ediyor

İtalya’nın Il Sole 24 Ore gazetesi Fransız otomobil üreticisi Renault CEO’su Jean-Dominique Senard ile Japon otomobil üreticisi Nissan Motor CEO’su Hiroko Saikawa arasındaki görüşmelerin son haftalarda arttığını bildirdi. Bu haberin, Fiat Chrysler ile Renault arasında daha önce başarısızlık sonuçlanan birleşme müzakerelerine yeniden başlanmasının önünü açabileceğine işaret ettiği ifade edildi. Fiat Chrysler ile Renault’nun birleşeceği beklentisini güçlendiren haber yüzde 0,9 yükselen İtalya borsası öncülüğünde Avrupa hisse piyasalarını yüzde 0,5 yukarı taşıdı. Renault ve Fiat hisseleri yüzde 1,7 yükseldi. 

AYRILIK SİYASİ İKLİMDİ

Fiat Chrysler 7 Haziran’da Fransa’daki siyasi iklimin uygun olmamasını gerekçe göstererek Renault ile birleşmek için yaptığı tekliften vazgeçmişti. Il Sole, Renault’nun son çeyrekte kârı düşen Nissan’daki payını azaltmaya karar verebileceğini yazdı. Il Sole ayrıca FCA’nın Renault ile birleşmeye alternatifi bulamadığını ve İtalyan Agnelli ailesinin varisi ve FCA’nın Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann’ın diğer birleşme olasılıklarına karşı açık görüşlü olduğu gibi Paris ile Tokyo arasındaki diyaloğu izlediğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X