Otomotive kadın eli

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni inceledi.

Otomotive kadın eli

Öğle yemeğinde öğrencilerle birlikte olan Vali Karaloğlu, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Okullarından memnun olduğunu dile getiren öğrenciler, mezun olduklarında branşları olan otomotiv sektöründe hizmet vermek istediklerini, bunun için de çok çalıştıklarını söyledi.

Okulun dersliklerini ve atölyelerini gezen Vali Karaloğlu, “Bu okul otomotiv sanayiimiz için, Bursa’mız için çok önemli. Buradan mezun olan her öğrencimiz öncelikle eğitim gördüğü branşta hizmet ederek sektörün ara eleman ihtiyacını karşılayacak. Bunun için okulda sektörün ihtiyacı olan bölümleri açın” dedi.

Günümüzün teknolojilerinin artık kadın istihdamını ön plana çıkardığını vurgulayan Vali Karaloğlu, “İnce işçilik gerektiren branşlarda kadınlar aranan eleman statüsünde. Bu okulun maksadı otomotiv sektörüne eleman yetiştirmek. Bu şehrin, geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için, bu okuldan mezun olan ve işini bilinçli olarak yapacak elemanlara ihtiyacı var. Okuldan mezun olan çocuklarımızın eğitim gördükleri bölümlerin dışındaki alanlara yönelmemesi lazım. Çocuklarımız mekatronik, makine, elektrik, elektronik, endüstri mühendisliği veya otomotiv mühendisliklerini okuyabilirler. Ancak okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimizin, okudukları bölümle alakası olmayan meslek dallarına yönelmeleri, burada verilen eğitim ve öğretimin, harcanan emeğin israf olması anlamın gelir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X