Otomotive ‘kur’ darbesi

Türkiye’de toplam otomotiv üretimi, yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalarak 711 bin 999 adet oldu.

Otomotive ‘kur’ darbesi

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, yılın ilk 4 ayında geçen yıla benzer bir performans sergileyen otomotiv sanayisi, kurdaki artış, ihracat pazarlarında ihraç edilen araç segmentlerinde gözlenen yavaşlama sinyalleri ve iç pazarda ertelenen satınalma kararları çerçevesinde yaşanan durağanlaşma etkisiyle yılın ilk yarısı kapanırken daralma yaşadı. Türkiye’de toplam otomotiv üretimi bu yılın ocak-mayıs döneminde 2017’nin eş göre yüzde 2 azalarak 711 bin 999 adet, otomobil üretimi ise yüzde 7 azalarak 471 bin 634 adet oldu.

Aynı dönemde traktör üretimi ile birlikte toplam üretim 734 bin 610 adet oldu.

2018 yılı başından bu yana üretimde önemli bir artış gösteren ticari araç grubu ise, yılın ilk 5 aylında yükselişine devam etti.

Ticari araç grubundaki üretim ocak-mayıs döneminde yüzde 9 artarken, bu oran hafif ticari araç grubunda yüzde 7, ağır ticari araç grubunda ise yüzde 34 olarak kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X