Otoyolda seferberlik! Kurban Bayramı’na yetişecek mi?

İstanbul-Bursa arası halen hizmette olan otoyolun İzmir’e kadar açılması için yüklenici firmalar çalışmalarını hızlandırdı. Hedef, otoyolu Kurban Bayramı öncesi 8 Ağustos Perşembe günü hizmete açmak.

Otoyolda seferberlik! Kurban Bayramı’na yetişecek mi?

Daha önce 29 Ekim 2019’da hizmete gireceği açıklanmıştı. Bu açıklama özellikle Karacabey-Bursa arasındaki yaz çilesinin bu sene de devam edeceği anlamına geliyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde usta gazeteci Ahmet Emin Yılmaz ilk müjdeyi verdi; “İstanbul-İzmir Otoyulu’nun tamamı 8 Ağustos’a yetiştirilmeye çalışılıyor”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde de Ankara’dan edindiği bilgiler ışığında müjdeli haberini bir adım daha ileri taşıyor. Yılmaz’ın aktardığına göre İstanbul-Bursa arası halen hizmette olan otoyolun İzmir’e kadar açılması için yüklenici firmalar çalışmalarını hızlandırdı. Hedef ise otoyolu Kurban Bayramı öncesi 8 Ağustos Perşembe günü hizmete açmak.

Otoyol 8 Ağustos’ta ‘aşınma asfaltı’ olmaksızın açılacak

Bu sütunların okurları biliyorlar… İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak ve ülkenin en gelişmiş iki bölgesiyle üç kentini birbirine bağlayacak otoyolun Bursa-İzmir arasıyla ilgili önemli bir gelişmeyi 15 Haziran 2019 Cumartesi günü duyurduk.

O gelişme…

“Bayram trafiği otoyolda hedef değiştirdi: 8 Ağustos’ta açılıyor” başlığıyla aktardığımız, Ankara’nın otoyolu bayram öncesi açma kararı almasıydı.

Yazımız…

Daha önce de zaman zaman olduğu gibi, siyasetçi bir kaynağa dayandıran haber ajansları tarafından yaygın medya gündemine taşındı. Bazı internet siteleri ise izin alarak ve kaynak göstererek yayınladılar.

İzlediğimiz kadarıyla…

İstanbul-İzmir arasında yolculuk yapanların büyük ilgisini çekmekle birlikte “Seçim öncesi haberi kokusu var, 8 Ağustos’a biter mi?” tartışması başladı.

Belki de siyasetçi kaynak karıştırılmasından böyle bir algı doğdu. O bakımdan, yolun tamamlanıp tamamlanamayacağı tartışmalarını dikkatle izliyoruz.

Nitekim…

Konuyu dün Ankara’daki kaynağımızla konuşurken, “Yolun yetişmeyeceğini söyleyenler haklı olabilir mi?” şeklinde hafif kaygı da ekledik.

Şu cevabı aldık:

“Hedefimiz bayramdan önce 8 Ağustos’ta yolu ulaşıma açmak. Bunun için de yüklenici konsorsiyumla görüşüp çalışmaların hızlanmasını istedik. Yüklenici firmalar da ekip ve araç sayısı arttırıp hızlandılar.”

Ardından…

“Önceliğimiz yolu açmak” vurgulamasını tekrarlayıp şu bilgiyi verdi:

Yazının tamamı ve Ahmet Emin Yılmaz’ın diğer yazıları için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X