Otoyollarda hız sınırı 140’a çıkıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollardaki hız limitini 140’a çıkarmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Otoyollarda hız sınırı 140’a çıkıyor

Dün katıldığı radyo programında soruları yanıtlayan Bakan Soylu, Elektronik Denetim Sistemi’nin (EDS) gelecek yıllarda trafik alanında yapılacak çalışmaların en önemli ayaklarından biri olacağını söyledi. EDS ve plaka tarama sisteminde yeni bir yazılım yaptıklarını anlatan Soylu, tüm otoyollarda ortalama hız koridoru sistemi oluşturduklarına dikkati çekti. ‘‘Otoyola girdiğiniz saatle çıktığınız saat arasında eğer 120+12’ye 132 kilometreye uyarsanız ancak bu saatte çıkarsanız değil, buradan eğer bunun üstünde bir zaman dilimiyle çıkarsanız otomatik olarak size ceza gelecek” diyen Bakan Soylu, bunun caydırıcılık oluşturduğunu kaydetti.

Bu yıl trafik kazalarında ölüm oranını yüzde 20-25’e indirmeyi hedeflediklerini, başarı sağlanırsa önümüzdeki yıl otoyollardaki hız limitini artıracaklarını ifade eden Soylu, şöyle konuştu: ‘‘Yollarımızın standartlarının yüksek olması bizim açımızdan önem taşımaktadır. 120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6’lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var. Bu arada, hızdan ve süratten de çekindiğimizi ifade etmek isteriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X