Oynadığı dizinin malzemelerini üretiyor 

TRT’nin sevilen yapımı Tozkoparan’a geleneksel Türk okçuluğu desteği veren Türk okçuluğu antrenörü Orhan Parlağı, dizi için; hem ok, menzil taşı, zihgir, tirkeş, temren, sadak gibi okçuluk malzemeleri üretiyor, hem de rol alıyor.   

Oynadığı dizinin malzemelerini üretiyor 

Osmanlı Devleti’ne payitahtlık eden Bursa’da tarihi surlarda bulunan okçuluk atölyesinde yüzlerce yıllık geleneğimiz yaşatılıyor. 26 yıldır okçulukla ilgilenen ve Kültür Bakanlığı miras taşıyıcı unvanına sahip geleneksel Türk okçuluğu antrenörü Orhan Parlağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen surların içindeki atölyesinde okçuluğa dair bütün malzemeleri imal ediyor. Bu malzemeleri hem kendi kullanıyor, hem de TRT’ de yayınlanan Tozkoparan dizisine kaynak sağlayan Parlağı, “Surların içinde, tarihi bir yerde, tarihi bir işi, ecdadımızın yadigârı olan bir mesleği yürütmeye çalışıyoruz” diyor. Dizide zaman zaman rol de alan Parlağı, sevilen dizi için ok, menzil taşı, zihgir, tirkeş, temren, sadak gibi okçuluk malzemeleri yapıyor. 

GENÇLERE İLHAM OLDU… 

TRT’nin sevilen çocuk dizisi Tozkoparan’ı izleyen gençlerin geleneksel Türk okçuluğuna büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Orhan Parlağı, “Diziyi izledikten sonra sadece bu kulübe gelen 40’ın üzerinde öğrenci var. Ülke çapında başka kulüplere olan ilgiden çok daha fazla alaka var. Çocuklar diziyi sevdi ve dizi karakterlerini örnek edinmeye başladılar” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X