Özcan Bizati’den flaş açıklamalar

Bursaspor Teknik Direktörü Özcan Bizati, oyuna tamamen hükmeden bir takım için birkaç haftaya daha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Özcan Bizati’den flaş açıklamalar

EMRE KURTBAY

Pazar günü Boluspor ile karşılaşacak Bursaspor’da Teknik Direktör Özcan Bizati, bugün sabah saatlerinde yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 90 dakika boyunca sahada hükmetmeden bir takım görmek için 2-3 haftaya ihtiyaç duyduklarını belirten Bizati, “Belli bir oyun formatını oturturduk ama tam istediğimiz gibi değil. Daha da iyi olacak. Birkaç hafta sonra oyun formatı tamamen istediğimiz şekilde olacak. O zaman hükmeden bir oyun oynamaya başlayacağız. Şu anda da hükmetmeye başladık ama 90 dakika hükmetmek için 2-3 haftaya daha ihtiyacımız var. Ama iyi yoldayız.” dedi.

TARAFTARLARIMIZI TRİBÜNLERE DAVET EDİYORUZ

Pazar günü oynanacak Boluspor maçında hedeflerinin kesinlikle 3 puan olduğunu belirten ve yeşil beyazlı taraftarları tribünlere davet eden Özcan Hoca, “Maç maç bakıyoruz. Her maçta 3 puan vardır. O maçın gerekliliklerini yapmak gerekir. ‘Cepte’ diye düşünmemek lazım. Her maç ortadadır. 3 puanı almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Taraftarımız bizi desteklemeye devam etsin. Doğru yapılanları desteklediğimizde ortak başarıya gideceğiz. Herkesi tribünlere ve takımı desteklemeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

O PERFORMANSI VERMEK ZORUNDALAR

Takım performansının bireysel performanstan daha önemli olduğunu aktaran tecrübeli teknik adam şunları söyledi: “Bireysel performanslarda durmayalım. Onlardan daha iyisini yapacak arkadaşlar oynayacak orada. Zalazar da bu performansı vermezse oynamayacak. Aynısı Capan, Taha, Cüneyt ve Furkan için de geçerli. Oradaki oyuncularımız o performansı vermek zorunda. Zalazar ile Capan Karagümrük maçında iyi oynadılar. Üzerine de koymak zorundalar. Bu, orta sahadaki oyuncularımız için de geçerli. Bir iki oyuncu üzerinde durmayalım.’

ÖNDE OYNAMAK İSTİYORUZ

“Takım performansına doğru gitmemiz gerekiyor. Önde oynamak ve önde baskılara devam etmek istiyoruz. Sezon başı olsa çok kolaydı, çoktan oturmuştu. Şimdi iki haftalık bir süreçte bunu oturtmak arkadaşlarımızın da katkılarıyla çok iyi duruma geldi. Onların bu katkıları devam ettiği taktirde süreç kısalacak. Bu sürece katkısı olmayan oyuncular olduğu zaman da süreç uzamaya başlayacak. Zaten o oyuncular da bizimle olmayacak.”

BUNLAR ARKADAŞLIK İÇİN ÖNEMLİ

Kocaeli kampı öncesinde söylediği sözleri iyi niyetli olan herkesin anlayacağını dile getiren Bizati, “Tavla, okey oynayacağız dedim boş zamanlarımızda. Biz oraya antrenman yapmaya gittik. İyi niyetli olan herkes benim ne demek istediğimi anlar. Antrenman dışında da takımımızın bir arada olması gerekiyor. Okey, tavla oynadılar. Şarkı söylediler. ‘Şarkı söylemeye gidiyoruz’ dediğimizde geziye mi gidiyorsunuz mantığı çıkardılar. Bunlar arkadaşlık için önemli şeyler. Normal hayatta da olması gereken şeyler.” diye konuştu.

O ZAFİYETİ KAPATMAMIZ GEREKİYOR

Milli Takım’dan gelen oyuncuların sağlam döndüğünü aktaran Bizati, “Yalnızca şöyle bir fark var. Yüzde 20 kondisyon ve taktik anlayışı farkı var. Milli takım kamplarını bilirsiniz. Birkaç hocamız dışında orada oyuncularımız genelde maça konsantre oldukları için basit oyunlar oynanıp maça çıkılır. Gelişim liglerinde, mesela Tolunay hocamın olduğu ligde mücadele vardır. Onun takımına giden oyuncudan iyi şeyler beklersiniz. Diğer hocalarımızı çok tanımıyorum. Milli takımda genelde oyuncular yatarlar gittiklerinde. O zafiyeti kapatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Erhan’ın durumu maç saati belli olacak

Sakat oyuncuların son durumu hakkında da bilgiler veren Özcan Bizati, kaleci Erhan Erentürk’ün durumunun maç saatinde belli olacağını, İsmail Yüksek’in ise oynama ihtimalinin olduğunu aktardı. Bizati, “İsmail Yüksek’in oynama ihtimali var ama İsmail Çokçalış’ın en az 1 aya yakın süreci var. Bağın iyileşmesi ile ilgili bir süreç bu. Erhan’ın durumu maç saatinde belli olacak. O ana kadar oynayacakmış gibi hazırlıyoruz oynayabilir de oynamayabilir de.” dedi.

Mücadele etmek zorundasınız

1.Lig’de mücadele etmeden puan kazanılmadığını aktaran Özcan Hoca şunları aktardı: “Zorlu bir lig. 10-12 takımın şampiyonluğa oynadığı bir lig var. Transferlerin de ona göre yapıldığı bir lig. Önceki seneler karşılaştırıldığında seviye arttı. Mücadele etmek zorundasınız. Oyun kaliteniz ne kadar iyi olursa olsun, ben çok iyi oyuncuyum deyip mücadele etmediğinizde diğer oyunculardan hiçbir farkınız yok. Mücadeleci bir lig. Mücadele etmeden de kimse puan alamayacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X