Özel öğrencilere akvaryum terapi

Yıldırım Belediyesi Cazibe Merkezi Tünel Akvaryumu, down sendromlu, fiziksel ve zihinsel engelli öğrencilerin duyusal ve sosyal gelişimine katkı sağlıyor.

Özel öğrencilere akvaryum terapi

 

Öğrenciler, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile birlikte; 21 farklı türde 6 bin 100 balığın bulunduğu akvaryumu gezerek, farklı bir gün yaşamanın mutluluğunu tattılar. 

Yıldırım Belediyesi Cazibe Merkezi, Özel Gürsu Beyaz Okyanus Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerini ağırladı. Kurumda öğrenim gören down sendromlu, fiziksel, zihinsel ve görme engelli öğrencilerinden oluşan grup, bünyesinde köpek balığından palyaço balığına, guramiden timsah balığına 21 farklı türde 6 bin 100 balığı barındıran akvaryumu gezdi. Balıklar hakkında bilgi alan çocuklar için ayrıca dalgıçlar da görsel şov düzenledi.

Bu etkinliklerin çocuklara önemli katkılar sağladığını ifade eden Beyaz Okyanus Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ertan Polat, “Belli aralıklarla düzenlediğimiz bu etkinlikler sayesinde çocuklarımız hem arkadaşlarıyla kaynaşıyor hem de farklı ortamlarla etkileşim içerisine giriyorlar.

Bu, onların duyusal ve sosyal gelişimlerine önemli katkılar sağlıyor. Onları sakinleştiriyor, mutluluklarına katkı sağlıyor. Birçoğu buradaki canlıları hayatlarında belki ilk defa görüyor. Bize bu imkanı sağlayan Yıldırım Belediyesi ve Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

“BU TEBESSÜM BİZE YETER”…

Çocukların gezisine eşlik eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da, farklı gelişen bireyleri kesinlikle engelli olarak tanımlamadıklarını vurgulayarak, “Biz bu insanlarımızı ‘engel tanımayan kardeşlerimiz’ olarak görüyoruz.

Bugün burada bu kardeşlerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini ağırlıyoruz. Burada onların sosyal, duyusal ve psikolojik gelişimlerine bir nebze de olsa katkı sağlamak bizler için en büyük mutluluktur. Engel tanımayan kardeşlerimiz bizim öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alıyor.

Sadece burada değil, hayatın her alanında onlarla birlikteyiz. Engelsiz parklarımız, Müzik Akademimiz ve Engelsiz Mutfak projelerimiz, onlar için yürüttüğümüz çalışmalardan sadece bir kısmı. Bu sonra da engel tanımayan insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza atmaya, onların hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Öte yandan eğitim- öğretim yılını geride bırakan öğrencileri kutlayan Başkan Yılmaz, karnesi ile birlikte Cazibe Merkezi’ne giden öğrencilerin Tünel Akvaryum’dan ücretsiz yararlanabileceğini söyledi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X