Özel okul şoku! Kapıda kaldılar…

Nilüfer Balat’taki özel bir okula çocuklarını kaydettiren veliler, okulların açılmasına 2 hafta kala okulda eğitim öğretimin yapılamayacağını öğrenince şok oldu.

Özel okul şoku! Kapıda kaldılar…

Özel okula kayıt ücretini peşin veren yaklaşık 70 veli, parasını geri alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulundu. 
Okul, iddiaya göre; yılbaşından itibaren ağustos aynının sonuna kadar öğrenci kayıt işlemi yaptı. Öğrencilerini geçen yıl da bu okulda okutan veliler, bu yılki kayıt ücretlerini peşin olarak ödedi. Ağustos ayının sonlarına kadar kayıt yapmaya devam eden okul idarecileri, okulların açılmasına 2 hafta kala kayıt yapan velilerle bir toplantı düzenledi. Okul yetkililerinin toplantıda yeterli sayıda öğrencinin kayıt yapmaması yüzünden bu yıl okulun açılmayacağını söylemesi üzerine şok yaşayan veliler, bu yılki kayıt ücretlerinin geri verileceği söylenmesi üzerine bir nebze rahatlayarak, çocuklarına yeni okul bulmak için harekete geçti. Okulların açılmasına 2 hafta kala ailelerin bazıları çocuklarını özel okullara yollarken, bazıları da devlet okuluna kayıt yaptırdı. 

OKUL AÇIK GÖZÜKÜYOR… 

Yaşanılan olaylar yüzünden savcılığa ve CİMER’e şikayette bulunan veliler, CİMER ve savcılıktan gelen cevap bildirgesi üzerine yeni bir şok yaşadı. Okulun eğitim-öğretim hayatına sınırlı sayıda öğrenciyle devam ettiği ve okulun halen faal olduğunun yazılması üzerine veliler okul yetkilerine ulaşmaya çalıştı. Ancak hiçbir yetkiliye ulaşamayan yaklaşık 70 veli, suç duyurusunda bulundu. Okul yetkilerine ulaşamayan ve verdikleri kayıt paralarını geri alamayan veliler, okula gidip yetkilerle görüşmek isteseler de, binanın kapısına kilit vurulmuş olduğunu gördü. Veliler, okula verdikleri kayıt ücretlerinin geri alınması için yetkililerden yardım bekliyor. 

“KAPILAR KAPALI İÇERİ GİREMİYORUZ”…

Okul önünde toplanan veliler, “İdareciler, eğitim-öğretim hayatına devam ettiklerini söylüyorlar. Fakat okulun bütün kapıları kapalı. Hiçbir şekilde içeri giremiyoruz. Biz 2019-2020 eğitim öğretim yılı için okula kayıt yaptırdık ve paralarımızı ödedik. Ancak eğitim öğretime 2 hafta kala okulun kurucusu bir toplantı düzenledi ve ortalıkta çıkan dedikodular sonucu öğrenci sayısının azaldığını ve bu şekilde eğitime devam edilemeyeceğini bildirdi. Toplantı sonrası okul yetkililerinin iyi niyetli olduğunu düşünerek bir süre bekledik ama daha sonra muhatap olarak kimseye ulaşamadık. Yapılan şikayetlere cevaben eğitim öğretime devam ettiklerini yazılı bir şekilde açıklamışlar, ancak ne bir öğretmen var ne de bir çalışan. Okul kapalı. Güvenlik görevlisi bile bulamıyoruz. Dolandırıldık. Paramızı geri almak için okul yetkililerini arıyoruz, ancak ulaşamıyoruz Okulda bulunan sıralar, akıllı tahtalar boşaltılmış durumda“ dediler. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X