Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından temmuz dönemine ait özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu gelişmeleri yayımlandı.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı

Buna göre, Temmuz 2018 sonuna kıyasla özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 11,2 milyar dolar azalarak 198,5 milyar dolara, kısa vadeli kredi borcu ise (ticari krediler hariç) 2,5 milyar dolar gerileyerek 12,9 milyar dolara düştü. Bankaların uzun vadeli kredi biçimindeki borçlanmaları temmuzda 2018 sonuna 6,6 milyar dolar azaldı. Uzun vadeli kredi borcunun yüzde 60,6’sı dolar, yüzde 33,8’i Euro, yüzde 4,1’i Türk lirası ve yüzde 1,5’i diğer döviz cinslerinden; kısa vadeli kredi borcunun ise yüzde 53,9’u dolar, yüzde 27’si Euro, yüzde 18,9’u Türk lirası ve yüzde 0,2’si diğer döviz cinslerinden oluştu. Öte yandan, bir yıl içinde gerçekleştirilecek anapara geri ödemelerinin toplamı 57,1 milyar dolar olarak hesaplandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X