Özel yeteneklere üniversite desteği

Özel yetenekli öğrencilerin Bursa Uludağ Üniversitesi’nin imkan ve deneyimlerden faydalanması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversite arasında protokol imzalandı.

Özel yeteneklere üniversite desteği

Özel yetenekli öğrencilerin Bursa Uludağ Üniversitesi’nin imkan ve deneyimlerden faydalanması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversite arasında protokol imzalandı. Bin 700 öğrencinin yaralanacağı çalışma ile öğrenciler üniversitenin patent, tescil gibi çalışmalarını da deneyimleyecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BÜU), Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bilim ve sanat merkezlerinde sunulan eğitimin niteliğini arttırmak ve özel yetenekli öğrencilere daha kaliteli eğitim verebilmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ imzaladı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve  İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger arasında imzalanan protokol ile  özel yetenekli öğrenciler üniversitenin hem imkanlarından  faydalanacak hem de akademisyenlerle sınai mülkiyet farkındalığının arttırılması için birlikte çalışmalar yürütecek.

PROJELERİN DEVAMI GELECEK

Rektörlük binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Devlet kurumlarında devamlılık esastır. Geçmişte ortaklaşa yapılan projelerin çok daha iyilerini inşallah yeni dönemde birlikte yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemlerde çıktılarını aldığımız zaman ne kadar önemli bir çalışma yaptığımızın daha iyi anlaşılacağı bir protokole imza atıyoruz. Bu çalışma kentimiz, eğitim camiamız, ülkemiz ve milletimiz için çok faydalı olacaktır. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

BİN 700 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Bilim ve sanat merkezlerinde eğitim gören bin 700 öğrencinin gelişimini içeren çok özel bir protokol imzalayacaklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Bu çocuklarımız üstün nitelikleri sebebiyle özel eğitim alan öğrencilerimizdir. Genel bilimler alanında Bakanlığımız tarafından tespit edilen en yetenekli öğrencilerimizin olduğu okullarda eğitim gören öğrencilerimiz için bu protokolü imzalayacağız. Bu okulların hızlı bir şekilde üniversite ile tanışmaları ve akademisyenler ile karşılıklı görüşmelerinin onların hayalleri noktasında da ciddi katkıları olacağını düşünüyorum” ifadelerini kulandı. 

BAŞVURULARIN 4’TE 1’İ BURSA’DAN…

Bursa’nın patent geliştirme noktasında önemli bir konumda olduğunun altını çizen Dülger, “Öğrencilerimizin patent, tescil ve faydalı model kültürünü öğrenmeleri noktasında üniversitemizdeki akademisyenlerden çok önemli tavsiyeler alacaklarına ve çalışmalarını bu doğrultuda ilerleteceklerine inanıyoruz. Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı içindeki patent başvurularının 4’te 1’i Bursa ilinde gerçekleştirildi. Bu bizim için bir gurur vesilesidir. Sizinle yapacağımız işbirliklerinin gerek proje gerekse de patent çalışmaları konusunda bizleri daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X