Özkan’dan Şehir Hastanesi eleştirisi 

Şehir Hastanesi kapılarını açmak için gün sayarken muhalefetten de tepkiler sürüyor.

Özkan’dan Şehir Hastanesi eleştirisi 

HATİCE DAL

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Türkiye’de 100 bin hastaya 176 doktor ile 183 hemşirenin düştüğünü belirterek, Türkiye’nin bu oranlarla OECD ülkeleri arasında son sıralarda yer alındığını söyledi. Gelişmiş ülkelerde çok fazla sayıda yatakla hizmet veren hastane sistemlerinin zamanla verimli olmadığını öne süren Özkan, bunun yerine az yataklı ve daha fazla sayıda hastane sistemi benimsendiğini söyledi.

Özkan, “Bin 355 yatak kapasiteli bir hastane açmak için Onkoloji Hastanesi, Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Zübeyde Hanım Hastanesi’nin kapısına kilit vurulacağı, yıllardır Bursalılara hizmet etmiş Muradiye ve Çekirge devlet hastanelerinin de küçültülerek butik hastaneye dönüşeceği belirtilmektedir. Bu durumda nasıl köprü ve otoyolların yapımında müteahhit firmaya belirli sayıda araç geçiş garantisi verildiyse, şehir hastanelerinde de hasta garanti sisteminin işletileceği anlamına geliyor” diye konuştu. 

“ULAŞIM SORUN YARATIR”…

T2 hattı bitmemişken hastaneye ulaşımın ne derece sağlıklı sağlanacağını da merak ettiğini dile getiren Özkan, “Hastanelerde hekim, hemşire ve diğer yardımcı sağlık personeli kadro açığı ciddi boyutlardayken, Şehir Hastanesi ile ilgili Bursa’ da ortak bir aklın oluşturulmaması için neden direniliyor? Şehir hastanesi ile ilgili sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile başta Bursa Tabip Odası olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşların içinde yer alacağı bir komisyonun oluşturulmalıdır.

Ayrıca T2 tramvay hattı ile daha Kent Meydanı’ nı Şehirlerarası Otobüs Terminali’ ne bağlayamayan ve Bursalılara yıllardır çile çektiren yönetimin, şehir hastanesine, üstelik hasta insanımızı nasıl ulaştıracağı sorusu da büyük kaygı yaratmaktadır. Bunun yanında hastanede görev yapacak personel ile gerektiğinde 7/24 çalışacak olan sağlık personeli ve diğer hastane çalışanlarının ulaşımları da çözülmesi gereken önemli sorunlardan biridir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X