Özrü kabahatinden büyük

Bursa’da yaşlı bir adam, içinde 300 lira bulunan sadaka kutusunu eczaneden çalarken güvenlik kamerasına yakalandı. Bir hafta sonra polis tarafından yakalanan zanlı, ayağında ayakkabısı olmayan tanımadığı bir kişiye yardım etmek için sadaka kutusunu çaldığ

Özrü kabahatinden büyük
Olay, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Dikkaldırım Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 57 yaşındaki Z.K., 18 Eylül Perşembe günü ilaç alma bahanesiyle eczaneye girdi. Eczanenin içinde bir süre dolaşan ve çalışanların müşterilerle ilgilenmesini fırsat bilen Z.K., masanın üzerinde duran sadaka kutusunu yanında getirdiği poşete koyarak uzaklaştı.

Bir süre sonra sadaka kutusunun yerinde olmadığını gören eczane çalışanları güvenlik kameralarını inceledi. İhbar üzerine olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemeler neticesinde şahsın Z.K. olduğunu tespit etti. Z.K., Dikkaldırım Mahallesi’nde bulunarak gözaltına alındı. Tanımadığı bir kişiye yardım etmek için sadaka kutusunu çaldığını öne süren Z.K., “Dikkaldırım’da dere kenarında alkol alıyordum. O sırada ayakkabısı olmayan bir kişi gördüm. Çok acıdım. Yardım etmek istedim. Eczaneye giderek sadaka kutusunu çaldım. İçinden 300 lira civarında para çıktı. Paranın bir kısmıyla o garibana ayakkabı aldım. Geri kalanlaysa kendime içki aldım” dedi.

Adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X