Pamuk Kahire Edebiyat Festivali’ne katıldı

Türkiye’nin ilk nobel ödüllü yazarı Orhan Pamuk, Mısır’ın başkenti Kahire’de Edebiyat festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde konuştu.

Pamuk Kahire Edebiyat Festivali’ne katıldı

Kahire’de “Edebiyat Festivali” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen panele katılan Orhan Pamuk, İstanbul hakkındaki yazdığı romana değinerek, “Modern binaların tarifi, tanımadığım insanların yüzlerindeki detaylar, insan psikolojisinin ve şehrin yaşam karmaşıklığı, içinde yaşadığım şehrin hakkındaki romanlarımı oluşturmam için birer faktörlerdir” dedi.

Mısırlı yazarlar ve okuyucular ile bir araya gelmenin memnuniyetini dile getiren Pamuk konuşmasına şöyle devam etti:

“Şehirlerin tarihini, edebi romanların satırları arasında okumak, yaşamadığımız o uzak tarihin olaylarını, karakterlerini ve yaşam ayrıntılarını canlandırmamız için bizlere yardımcı olur. Yalnız ben, milletlerin tarihsel anlarını anmak için değil, edebi romanlarımın odak noktası ve pehlivanı olan insanla alakalı bütün detaylara önem gösterdiğim için bunları yazıyorum.” 

1952 yılında İstanbul’da doğan Orhan Pamuk, 2006 yılı Nobel Edebiyat Ödülünü kazanmıştı.

Mısırın başkenti Kahire’de düzenlenen Edebiyat Festivali etkinlikleri 19 Şubat’a kadar devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X