Panda diplomasisi

Rusya’nın St. Petersburg kentinde dün başlayan Uluslararası Ekonomi Forumu’na gelen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Moskova’da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Panda diplomasisi

İlişkilerin ‘en iyi zamanlarını yaşadığını’ söyleyen iki lider daha dazla işbirliği mesajı verdi. Düzenlenen ortak basın toplantısında Şi, Putin’le son 6 yılda 30’a yakın görüşme yaptıklarını söyledi ve ‘Putin benim en iyi dostum ve iş arkadaşım’ dedi.

Putin ise ‘Rusya-Çin ilişkilerinin benzersiz bir düzeye erişmesinden memnunum. Bu, küresel ve stratejik bir işbirliği’ diye konuştu.

Bu arada Çin lideri eli boş gelmedi ve iki yavru panda getirdi. Dindin ve Jui adlı iki pandanın Moskova  hayvanat bahçesine teslim törenine iki lider de katıldı. Putin bu değerli hediyeler için teşekkür ederken, ‘Panda Çin’in ulusal sembolü. Bu büyük jestten dolayı minnettarız. Panda dendiği an her daim yüzümüze tebessüm geliyor. Çok teşekkürler’ dedi. Pandalardan Dindin iki, Jui ise üç yaşında.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X