Paraları faiziyle geri verilecek

17 Aralık 2013’te yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda Rıza Sarraf’ın yardımcısı olduğu öne sürülen Abdullah Habbani’de bulunup el konulan 1 milyon lira, 800 bin euro ve 60 bin dolar ile 2 kg külçe altın, yarın 55 bin tl’lik faiziyle birl

Paraları faiziyle geri verilecek

17 Aralık soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 17 Ekim’de işadamı Reza Zarrab, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında delil bulamadığı gerekçesiyle takipsizlik vermişti. Takipsizliğe itirazların da reddedilmesinin ardından el konulan paralar iade edilecek. Zarrab’a yakınlığı ile bilinen Abdullah Habbani’nin şirketinden ele geçirilen paraların bugün iade edileceği belirtildi.

55 BİN LİRA FAİZ

Savcılık, yasa gereği değer kaybetmemesi için söz konusu paraları bir devlet bankasına yatırmıştı. Bir yıl içinde paralara yaklaşık 55 bin lira faiz geldiği kaydedildi. 2 kg külçe altın ise adliyenin alt katında bulunan adli emanet odasında tutuluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X