Paris katliamını o örgüt üstlendi!

Fransa’nın başkenti Paris’te Charlie Hebdo dergisinin bürosuna düzenlenen saldırıyı Yemen El Kaidesi üstlendi.

Paris katliamını o örgüt üstlendi!

Charlie Hebdo dergisinin Paris’te bulunan bürosuna düzenlenen saldırıyı Yemen El Kaide’sinin üstlendiği bildirildi. Yemen El Kaide’si üyelerinden biri tarafından yapılan açıklamada, “Fransa’da gerçekleştirilen saldırıyı Yemen El Kaide’si düzenlemiştir” denildi.

Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıda 12 kişi yaşamını yitirmişti.

Fransa’da Charlie Hebdo dergisi sabah saatlerinde tükendi

Paris’te geçen haftaki gerçekleşen saldırının ardından bugün ilk kez yeni sayısı yayınlanan Charlie Hebdo dergisi sabah saatlerinde tükendi.

Charlie Hebdo dergisinin bugün yayınlanan ilk sayının gazete bayilerinde sabah saat 6.30’da tükendiği kaydedildi. Sol eğilimli Liberation gazetesinde basılan ve daha evvel 3 milyon adet basılacağı açıklanan Charlie Hebdo dergisinin bu sayıyı bir ay gibi bir sürede basıp dağıtacağı öğrenildi.

Başkent Paris’te sabahın erken saatlerinde dergiyi satın almak için bayilerin açılmasını bekleyen meraklı okurlardan dergiyi alabilenler kendilerini şanslı hissettiklerini belirtirken, binlerce kişinin gazete bayilerinden eli boş döndüğü ifade edildi. Paris’in 9’uncu bölgesindeki bir bayi kendisine 100 adet dergi bırakıldığını bunun da 20 dakika gibi kısa sürede bittiğini açıklarken, genelde birkaç gün evvel sipariş verenlerin aldığını söyledi.

Gazete bayilerini dolaşıp Charlie Hebdo dergisi bulamayan okurların çoğunluğu dergiyi ilk kez satın alacağını söylerken bazıları da, saldırı sırasında hayatını kaybedenlerin geride kalan yakınlarına maddi katkıda bulunmak için dergiyi almak istediklerini söyledi. Charlie Hebdo dergisini bulabilmek için bisiklet üzerinde 20 gazete bayi dolaştığını söyleyen Polonya asıllı bir genç, “Bugün bulamayacağımı anladım. Yarın ayırması için dergiden ricada bulundum” dedi. Bir başka bayan ise,

“3 milyon dergi bitmez diye düşünmüştüm. Bittiği söylendi sonradan 3 milyon adet basılmadığını öğrendim” dedi. Okuyucu, insanlık yürüyüşüne katılan liderler arasında Türk başbakanının da olmasına çok sevindiğini de ifade etti.

Bir başka okur ise hiçbir yerde dergi bulamadığını ifade ederek, “Dergi bulamadık, ama Humenite gazetesinin kapak sayısı olduğu için bugün bunu aldım” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X