Paris’teki ikinci rehine krizinde dört ölü

Paris’te rehine krizinin yaşandığı koşer markete de, eş zamanlı operasyon yapıldı. Akşam saatlerinde başlayan operasyonda saldırgan öldürüldü. Operasyon sırasında 4 rehinenin hayatını kaybettiği belirtiliyor. 4 rehinenin de ağır yaralı olduğu iddia ediliy

Paris’teki ikinci rehine krizinde dört ölü

Kuaşi kardeşleri polis kuşatması altında kurtarmak için kalaşnikoflu bir saldırgan Paris’te koşer marketi basarak 6 kişiyi rehin aldı.

 

Fransız yetkililerin ismini Amedy Coulibaly olarak açıkladıkları saldırganla yapılan görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanınca, akşam saatlerinde koşer markete de eş zamanlı baskın düzenlendi.  

 

İKİ POLİS YARALI 

 

Operasyonda silahlı saldırgan öldürülürken, iki güvenlik görevlisi yaralandı.

 

REHİNELERDE 4 ÖLÜ 4 YARALI 

 

Operasyonun bittiği açıklamasından sonra uluslararası haber ajansı Reuters, Fransız yetkililere dayandırdığı haberinde, koşer marketteki operasyon sırasında 4 rehinenin öldürüldüğünü duyurdu. Operasyonda 4 rehinenin de ağır yaralandığı iddia edildi.

 

“BÜTÜN REHİNELERİ ÖLDÜRÜRÜM’ 

Koşer marketi silahla basan saldırgan, Fransız polisine talebini iletmişti. Saldırgan, Cezayirli Kuaşi kardeşlere yönelik kuşatmanın kaldırılmasını talep etmişti.  

Bir polis yetkilisi, iki olay arasında doğrudan bağlantı olduğunu söyleyerek, “Kalaşnikoflu saldırgan, kuşatma kalkmazsa bütün rehineleri öldüreceğini söylüyor” demişti. 

 

Markete baskın düzenleyen saldırganın, Paris’in güneyinde dün bir kadın polisi öldüren zanlı ile aynı kişi olduğu öne sürülmüştü. Fransız yetkililer, öldürülen saldırganın kimliğiyle ilgili henüz açıklama yapmadı. 

 

İKİ SALDIRI ARASINDAKİ BAĞLANTI

Uluslararası haber ajanslarına konuşan bir polis memuru, son baskının da Charlie Hebdo ve dün bir polisin öldürüldüğü saldırıyla ilgisi olduğunu ve saldırganların aynı radikal İslamcı örgüte mensup olduğunu söylemişti. 

 

KABUS 3 GÜN SÜRDÜ 

 

Fransa’da geçtiğimiz Çarşamba günü mizah dergisi Charlie Hebdo saldırısıyla başlayan kabus tam üç gün sürdü. 12 kişinin katledildiği Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Cezayirli kardeşler Şerif ve Said Kuaşi’yi yakalamak için 88 bin polis ve asker operasyon düzenledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X