Parkurun tozunu attılar

Botanik Park’ta düzenlenen organizasyon büyük heyecana sahne oldu

Parkurun tozunu attılar

RECAİ UYSAL

Bu 100. yılı kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 100. Yıl Kurtuluş Koşusu’nda 127 öğrenci dereceye girebilmek için mücadele etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıkışının 100. yılı nedeniyle gerçekleştirilen organizasyonlardan birisi de Botanik Park’ta yapıldı. 100. Yıl Kurtuluş Koşusu adı altında gerçekleştirilen yarışlarda yıldız kızlarda 36, erkeklerde 35, genç kızlarda 17 ve erkeklerde 39 sporcu dereceye girme mücadelesi verdi. Büyük heyecanın yaşandığı organizasyonda ilk olarak yıldız kızlar piste çıktı. 2 bin metrelik parkurda yapılan yıldız kızlar yarışında Sabiha Köstem Ortaokulu’ndan Eylül Kahreman birinci olurken, takım halinde ise 16 puanla Karapınar İmam Hatip Ortaokulu zirveye çıktı.

ÖDÜLLER BUGÜN VERİLECEK

Yine 2 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen yıldız erkeklerde Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu’ndan Musab Baykut ilk sırada yer alırken, takım halinde de 22 puanla Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu rakiplerini geride bıraktı. 3 bin metrelik parkurda yapılan genç kızlarda Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi’nden Zekiye Çetin finişe ilk sırada gelirken, takım halinde Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi 12 puanla şampiyonluğa ulaştı. Aynı parkurda yapılan genç erkekler yarışını TOKİ Cahit Zarifoğlu MTAL’den Fırat Çil kazanırken, takım halinde ise 15 puanlı TOKİ Cahit Zarifoğlu MTAL şampiyon oldu. Organizasyonda dereceye girenlere ödülleri bugün düzenlenecek 19 Mayıs kutlamalarında verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X