Paylaşmaya ve sevgiye hiçbir zaman engel yok

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Mustafakemalpaşa’da  çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Paylaşmaya ve sevgiye hiçbir zaman engel yok

Engellilik konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 3 Aralık tarihinde kutlanan Dünya Engelliler Günü nedeniyle Yalıntaş Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi ev sahipliğindeki programa, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelli öğrenciler ve aileler katıldı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, engellilerin spor ve sanatla iç içe bir yaşam geçirerek toplumsal üretime kendi değerleriyle destek vermelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ…

Mustafakemalpaşa’da Engelsiz Yaşam Merkezi ile engelli, aile ve toplum dayanışmasının önünü açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Devletimizin ülke genelinde engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için ortaya koyduğu iradeyi bizler de yerelde gösteriyoruz. Hayatın paylaştıkça güzel olduğundan hareketle engellilerimizi spor ve kültürle buluşturuyor, üretimleriyle destekliyoruz. Bu yolda bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.

Engelli vatandaşlarımızın kendilerine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla eğitim, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Engelsiz Yaşam Merkezi de bu doğrultuda çalışmalarını sürdürecek. Üretime, paylaşmaya ve sevgiye hiçbir zaman engel yok” dedi. 

Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi Engelsiz Sesler Korosu’nun renkli konseri ile devam eden programda, beraber ve solo şarkılar seslendiren engellilere davetlilerde eşlik etti. Etkinlikte şiirler okundu, halk oyunları gösterileri de ilgiyle izlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X